Petriana Condrut
12126 vizualizări 7 mar 2019

”Candidat la preşedinţie, da. Posibil procuror european, dar am îndoieli pentru că, în calitatea de candidată la preşedinţie, o ajută aceste dosare, deoarece nu a intrat în vigoare iniţiativa USR - “Fără penali în politică”. Din punct de vedere al Parchetului European, eu m-aş mai gândi. Pentru că e limpede că Secţia merge mai departe cu ea, probabil îi vor face dosarul, unul destul de primejdios - cel cu represiunea nedreaptă de la Ploieşti.

Dacă la primul dosar, putea să o întoarcă prin faptul că a adus un infractor în România, acum este vorba despre o acuzaţie gravă pentru un procuror, cea de represiune nedreaptă şi dacă sunt probe că ea a ordonat ”unităţii de elită” de la Ploieşti aceste represiuni, ca o paranteză - opinia publică ştie că au fost acolo abuzuri, recunoscute inclusiv de CSM - este uşor de construit imaginea unei şefe care a dat ordine la represiune", a spus Ion Cristoiu, după audierea Laurei Codruţa Kovesi şi învinuirea ei într-un al doilea dosar.

Jurnalistul crede că pentru o Uniune Europeană care nu ţine cont de justiţia naţională, există riscul ca pagubele să fie foarte mari.

”Avem de a face cu ancheta unui parchet şi din punct de vedere logic, ori sunt posibile abuzurile împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi asupra altora, ori în România procurorii sunt corecţi. Nu putem ca la Bruxelles să se vină cu acest basm, procurorii sunt magistrali, cu excepţia celor care o anchetează pe Kovesi. Nu prea merge. Dacă se forţează nota, pagubele sunt uriaşe, vine un nou Parlament European, o nouă Comisie, iar acest Parlament depinde de multe, dacă domină euroscepticii, se poate renunţa şi la Parchetul european. Dar momentul de azi este greu, pentru un candidat la preşedinţie este mană cerească”, a mai spus Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre învinuirea lui KOVESI în al doilea dosar Avem O HORĂ

Ion Cristoiu susţine că la câţiva ani de la momentul în care alţii vorbeau despre abuzurile procurorilor pe care îi conducea Kovesi, acum este rândul fostei şefe DNA să acuze aceste abuzuri şi să se exprime chiar la televiziunile ”penalilor".

”Doamna Kovesi iese la TV, de exemplu la Antena 3, şi se plânge de abuzurile procurorilor din România. Mi s-a părut ridicol ca Laura Codruţa Kovesi, acuzată de nerespectarea drepturilor omului, vine şi foloseşte argumentele ”penalilor” la televiziunile ”penalilor”. Dacă adăugăm şi scrisoarea lui Tudorel Toader, faptul că secţia merge înainte cu un caz sensibil - abuzurile unor procurori - să avem şi cireaşa de pe tort, hăituitul de binom (n.r. Sebastian Ghiţă) se poate întoarce în România. O să se întoarcă şi Elena Udrea şi avem horă”, a afirmat jurnalistul.

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare, joi, pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu şi Lucian Onea, au confirmat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Fosta şefă DNA a spus că aceste acuzaţii sunt fabulaţii şi că nu a comis niciuna dintre fapte.

Foto: Hepta

Citește și: