Petriana Condrut
7771 vizualizări 15 feb 2019

Ion Cristoiu spune că Codruţa Kovesi are un comportament precum penalii pe care îi blama, se plânge de abuzuri şi că nu are încredere în justiţie. Jurnalistul vorbeşte şi de o fotografie din 2014 în care erau toţi şefii instituţiilor de forţă, care au căzut rând pe rând, până la ultima - Kovesi.

“Domnul preşedinte Klaus Iohannis a indicat că acest dosar trebuie terminat cât mai repede. Laura Codruţa Kovesi nu are interes în lungirea dosarului, pentru că trebuie să îşi clarifice chestiunea. Deocamdată, am constatat că doamna Kovesi îi imită perfect pe penali. Cuvântul “penali” a fost introdus de preşedintele Iohannis şi folosit de Kovesi, fiind cei convocaţi de procurori. Kovesi convocată a devenit penală şi - ca orice penal din trecut - a invocat abuzul, că nu are încredere în justiţie. A început cu chichiţe avocăţeşti. A negat orice fapt din dosar. Putem spune că doamna Kovesi s-a înscris perfect în atmosfera statului de drept din România”, a declarat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Jurnalistul spune că, dacă au fost negocieri secrete pentru ca Laura Codruţa Kovesi să devină procuror european, atunci ea va fi pusă în funcţie, indiferent de situaţia din ţară.

“Dar în aceste condiţii, au toate şansele euroscepticii să mai câştige 10% la europarlamentare. Salvini, Viktor Orban vor invoca dictatura Bruxelles-ul asupra ţărilor componente invocând cazul României. Din punct de vedere practic şi democratic, UE trebuie să ţină cont de deciziile unui stat de drept. Nu îşi pot permite să spună că nu e stat de drept, că ar trebui să ne scoată din UE”, a mai spus jurnalistul.

Întrebat de fotografia şi textul din anul 2016, de pe blogul său, sub numele “Codruţa Kovesi şi-a executat pe mai toţi foştii colegi din instituţiile de forţă. Au mai rămas cîţiva în picioare. Cine va urma?”, jurnalistul spune acum, la trei ani de la acel moment:

“Update: doamna Kovesi a dispărut din acea fotografie. Toată echipa a dispărut odată cu Kovesi.(...) Îmi amintesc că era o fotografie pe care eu am primit-o, nu pot spune sursa şi înfăţişează şefii instituţiilor de forţă care au făcut o poză de grup după o reuniune la Braşov în 2014, înainte de alegeri. Este echipa instituţiilor de forţă despre care am scris că a condus România la vremea respectivă. Arătam că toţi colegii Codruţei Kovesi au fost eliminaţi în marea lor majoritate, prin convocarea la DNA şi punerea sub acuzare pentru abuz în serviciu. Este o poză care ar trebui să stârnească melancolia, deoarece şi ea a fost convocată tot la un Parchet şi tot pentru abuz în serviciu şi normal era ca şi ea să demisioneze, pentru că cei puşi sub acuzare au demisionat pe rând”.

Redăm parţial postarea din anul 2016:

“Surprinde o poză de grup a mai multor membri ai echipei la o reuniune la Braşov, urmată de o petrecere, înaintea alegerilor din noiembrie 2014:

Alina Bica, procuror şef DIICOT, Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, Gabriel Oprea, ministru de Interne, George Maior, şeful SRI, Tiberiu Niţu, procuror general, Gelu Diaconu, şeful ANAF, Gelu Oltean, şeful DIPI, Petre Tobă, şeful IGP. Era acum doi ani.

Cum arată poza de tablou azi, 10 septembrie 2016?

Alina Bica, arestată preventiv de DNA pe 22 noiembrie 2014, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Robert Cazanciuc, plecat din funcţia de ministru în 17 noiembrie 2015, după Diversiunea cu tinerii frumoşi şi liberi.

Codruţa Kovesi, pe 6 aprilie 2016 reinvestită în chip sărbătoresc, în genul realegerii lui Nicolae Ceauşescu ca secretar general al PCR, în fruntea DNA, pentru al doilea mandat, după 10 ani de şefie neîntreruptă în instituţiile de forţă.

Gabriel Oprea, pe 2 martie 2016, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.

George Maior, forţat să demisioneze pe 27 ianuarie 2016.

Tiberiu Niţu, pus acuzare de DNA pe 9 februarie 2016, pentru abuz în serviciu.

Gelu Diaconu, pus sub acuzare de DNA pe 10 februarie 2016 pentru abuz în serviciu.

Gelu Oltean, pus sub acuzare de DNA, pe 29 august 2016, pentru abuz în serviciu.

Petre Tobă, pus sub acuzare de DNA, pe 1 septembrie 2016, pentru abuz în serviciu.

Concluzii:

1. Toţi au fost lichidaţi politic de DNA, după scenariul Se anunţă punerea sub acuzare, demnitarul îşi dă demisia sau e forţat să-şi dea demisia.

2. Toţi sunt acuzaţi de acelaşi lucru: Abuz în serviciu.

3. Toţi au rămas pe drumuri, se confruntă cu probleme materiale (le-a fost pus sechestru), sunt tîrîţi prin anchete şi mai ales au fost terfeliţi la comandă de Divizia Presă a DNA.

4. Singura care nu numai că a căzut, dar a devenit cea mai puternică femei din România, cîntată mai ceva ca Elena Ceauşescu, e Codruţa Kovesi.

5. Toţi foştii colegi de instituţii de forţă, cei cu care Codruţa Kovesi lucra şi petrecea ca la Braşov, au fost măcelăriţi de Codruţa Kovesi.

Din cîte-mi dau seama, Codruţa Kovesi n-are de gînd să se oprească din executarea foştilor colegi din instituţiile de forţă.

Cine credeţi că va urma?

foto: cristoiublog.ro

Citește și: