Marian SULTĂNOIU
64958 vizualizări 2 mai 2012

Fostul preşedinte social-democrat, Ion Iliescu, şi-a exprimat, astăzi, insatisfacţia vizavi de numirea vechiului său "inamic", Ioan Rus, la comanda Ministerului de Interne. "Eu unul nu aş fi ales o astfel de soluţie", a declarat Iliescu pentru gândul.

Preşedintele de onoare al PSD, care, de altfel, nu a participat astăzi la şedinţa CExN al PSD - având încă de marţi un schimb de părerei cu Victor Ponta, pe tema componenţei guvernului - a căzut victimă, în 2005, unui joc de culise, "instrumentat" de grupul de la Cluj în favoarea lui Mircea Geoană; în fruntea disidenţei s-a aflat atunci chiar Rus.

"Personal n-aş fi optat pentru această soluţie. Nu mă încântă numirea lui Rus la Interne. Dar Ponta l-a susţinut, iar răspunderea pentru această numire o va purta tot el" a mai spus Iliescu.
Liderul PSD nu este primul care a criticat numirea clujeanului la conducerea MAI. Radu Mazăre spunea înaintea şedinţei că Rus este "o dambla" a lui Ponta. "Victor Ponta şi l-a asumat la pachet. A spus «E al meu, e damblaua mea». Poţi să accepţi un om ca dambla a unui prim-ministru. Dambla în ghilimele; probabil că are alte resorturi, care l-au determinat. Îl acceptăm, ce să facem… ", a mai spus Mazăre.

Citește și: