Marian SULTĂNOIU
7715 vizualizări 6 aug 2012

Ion Iliescu continuă să critice decizia lui Victor Ponta de a-l numi pe Ioan Rus ministru al Internelor. Imediat după ce Rus şi-a anunţat demisia, Iliescu a comentat, pentru gândul, că a fost "mirat" atunci când Victor Ponta a venit cu propunerea, iar această mirare i-a transmis-o atunci şi premierului.

Întrebat de gândul ce crede că l-a determinat pe ministrul de Interne, Ioan Rus, să demisioneze de la conducerea ministerului, preşedintele de onoare al PSD a răspuns:

"Eu cu Rus n-am vorbit nici măcar o dată de când a fost numit ministru. Uşor nu i-a fost nici lui, mai ales în această incertitudine de natură statistică. Dar eu nu-l judec pe Rus. Pe mine m-a mirat când Ponta l-a pus ministru. Şi i-am spus-o şi lui. Atunci ce să mai vorbim?!" a declarat Iliescu pentru gândul.

La începutul lunii mai, liderul PSD declara în exclusivitate pentru gândul că nu este foarte încântat de numirea lui Ioan Rus la şefia Internelor.

"Personal n-aş fi optat pentru această soluţie. Nu mă încântă numirea lui Rus la Interne. Dar Ponta l-a susţinut, iar răspunderea pentru această numire o va purta tot el" spunea Ion Iliescu atunci.

Preşedintele de onoare al PSD a căzut victimă, în 2005, unui joc de culise, "instrumentat" de grupul de la Cluj, atunci când a pierdut conducerea partidului în favoarea lui Mircea Geoană; în fruntea disidenţei s-a aflat atunci chiar Ion Rus.

Citește și: