18 vizualizări 14 dec 2008

Referindu-se la modul în care va funcţiona alianţa până la nivel local, Ion Iliescu a explicat că, “în funcţie de structurile judeţene, se va face un fel de fifty-fifty răspunderea celor două partide şi în plan teritorial ca şi la nivel central”. “La nivelul judeţelor urmează să se conlucreze pe aceleaşi principii” a mai spus el.

Preşedintele de onoare al PSD nu se declară, încă, pe deplin liniştit, de conjunctura în care partidul său intră la guvernare.

“Există o stare de spirit în organizaţii, preocupate ca această alianţă să nu ducă la o cedare, la o pierdere a profilului fizionomiei şi al identităţii PSD. Există această frământare. Eu am subliniat, din nou, răspunderea şi riscul pe care şi le asumă PSD în această chestiune”, a spus liderul social-democrat.

El a enumerat trei condiţii pentru ca un partid “să iasă cu bine din pădure şi să nu fie mâncat de lup”.”Există trei măsuri de supravieţuire în astfel de condiţii: unu - partidul trebuie să iasă întărit şi nu slăbit dintr-o astfel de guvernare; doi – oamenii care vor să intre în Executiv trebuie să fie competenţi, recunoscuţi prin profesionalism, să aibă forţă şi credibilitate; trei - forţa grupurilor parlamentare. Noi am avut, din 90, grupuri puternice şi, indiferent că am fost în opoziţie sau la putere, gruprile au jucat un rol esenţial, inclusiv în susţinerea Guvernului Tăriceanu. Locul grupurilor rămâne extrem de important”, a declarat Ion Iliescu.

În context, el a apreciat “Parteneriatul pentru România” ca fiind un document “bine întocmit”. “Pentru noi, factorul preocupant rămâne însă locul şi rolul preşedintelui ţării, care vrea să conducă totul. Eu mi-am exprimat speranţa că, fiind în ultimul an de mandat pentru el, să devină mai responsabil şi mai realist şi să nu strice climatul de conlucrare firesc, între două partide care îşi asumă o asemenea răspundere”, a subliniat preşedintele de onoare al PSD.

Citeşte în ediţia de astăzi şi:

PSD şi PD-L au tranşat guvernul

Verestoy Attila, vocea opoziţiei: „Mi-e teamă că acum banul public se va redirecţiona către alte zone“

Vicepreşedinţia CSAT şi vicepremierul puternic – poveşti de adormit PSD

Băsescu a ameninţat PD-L că nu mai candidează la prezidenţiale dacă Guvernul nu performează

Geoană şi Boc au semnat Pactul - pentru România şi anexele secrete - pentru ei

Citește și: