Eliana Radulescu - Mediafax
559 vizualizări 8 mai 2012

 

Senatul a decis, marţi, suspendarea de drept din funcţia de secretar general al Senatului a lui Ion Moraru pentru o perioadă de şase luni şi înlocuirea sa cu Ion Vărgău.

Proiectul de hotărâre a întrunit 89 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două "abţineri".

Potrivit deciziei Senatului, Moraru va fi înlocuit în această perioadă de Ion Vărgău, şef al Departamentului pentru patrimoniu.

Premierul Ponta declara, săptămâna trecută, că l-a rugat pe Ion Moraru să îl sprijine în această perioadă, până când va avea dreptul legal să ia o decizie în ceea ce priveşte ocuparea postului de şef al SGG.

Ponta a precizat că nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte viitorul şef al SGG. "Nu am luat o asemenea decizie. Domnul Moraru, un alt om cu foarte mare experienţă, a lucrat în mai multe guverne la Secretariatul General. L-am rugat să mă sprijine în aceste zile până la momentul în care voi decide şi voi avea dreptul legal, că deocamdată nu-l am, de a numi secretarul general al Guvernului", a spus Ponta.

Anterior, surse din USL declarau, pentru MEDIAFAX, că şefia Secretariatului General al Guvernului ar urma să fie preluată de către fostul senator PSD Ion Moraru.

Citește și: