427 vizualizări 12 sep 2019

„E o declaraţie de campanie. Face orice să blocheze activitatea Guvernului. A spus că este o mişcare neconstituţională. Să precizeze domnul Iohannis ce este neconstituţional în condiţiile în care nominalizările făcute de primul ministru respectă configuraţia politică, respectiv PSD-ALDE. Credeam că măcar acum la final de mandat poate să fie echidistant şi să nu încerce blocarea Guvernului”, a declarat Florin Iordache, pentru Mediafax.

Social-democratul a adăugat că sesizarea Vioricăi Dăncilă la CCR privind un conflict între Adminsitraţia Prezidenţială şi Guvern nu va rămâne fără obiect, fiind invocate mai multe chestiuni.

„Conflictul are mai multe chestiuni. Era în primul rând chestiunea cu interimatul. Conflictul pe care l-a invocat Guvernul a fost legat de faptul că prin plecarea a unor miniştri şi nedesemnarea altora pentru 45 de zile nu a făcut decât să blocheze activitatea. Am ajuns aici pentru că preşedintele nu a dorit să deblocheze activitatea ministerelor. Aşteptăm să vedem ce va spune şi Curtea”, a afirmat Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

 

Citește și: