Liviu Dadacus - Mediafax
2679 vizualizări 7 dec 2017

”În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”, se menţionează în propunerea de modificare a Regulamentului iniţiată de Iordache, Ciuhodaru şi Cucşa.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat, joi, într-o postare pe Facebook, faptul că vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache şi PSD modifică Regulamentul pentru a „pune pumnul în gură” Opoziţiei.

„Ultima hoţie marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse, ale Opoziţiei, în general, să nu mai poată fi susţinute. Am descoperit grozăvia săpând în site-ul Camerei astăzi (joi, n.r.) pentru că au făcut totul pe repede înainte”, a scris Drulă.

El a arătat că proiectul de lege a fost depus miercuri la Biroul Permanent al Camerei.

„Imediat i-au dat număr de înregistrare şi număr de proiect de hotărâre a Camerei şi azi l-au şi băgat în şedinţa de Birou Permanent cu termen de depunere amendamente până luni (...) Art. 120 alin. (2) este tocmai cel care i-a încurcat ieri pe PSD-işti şi acum îl fac praf. Oamenii ăştia nu au niciun fel de respect faţă de democraţie! Pumnul în gură e tot ce ştiu!”, a arătat Drulă.

Plenul Camerei de dezbătut, miercuri, timp de peste 11 ore, propunerea de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, votând articol cu articol şi amendament cu amendament.

Citește și: