Vasile Magradean
Razvan Tupa
3623 vizualizări 19 sep 2018

"Uman vorbind, eu nu sunt de acord. Eu, ca persoană, sunt anti-PSD. Nu că n-ar fi ceva bun pentru cauza pe care o susţin, dar eu nu am nevoie de nicio atelă. Mi se pare că jocul trebuie să se desfăşoare aşa cum e corect. Nu ştiu de ce PSD-ul se amestecă în treaba asta. Ei sunt nişte simpli notari, care trebuie să ia act de iniţiativa cetăţenilor. Nu înţeleg de ce PSD-ul se agaţă de chestia asta. Eu nici măcar nu cred că e un partid comunist, cum cred mulţi, e un partid oportunist. Conform oportunismului lor clasic, PSD-ul se agaţă şi de chestia asta şi denaturează un lucru necesar din punctul meu de vedere şi al altor milioane de oameni", a declarat muzicianul Tudor Sişu pentru Mediafax.Sişu insistă asupra dezavantajului pe care îl aduce susţinerea declarată de PSD pentru campania iniţiată de Coaliţia pentru Familie: "Pe mine mă deranjează să fiu asociat cu conducerea acestei ţări. Mi se pare ruşinos că trebuie să plătesc taxe unor astfel de oameni. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să susţin adevărul. Problema vine din ce au permis ei în 30 de ani de guvernare. Am văzut acuzaţii la adresa lui George Soros. George Soros este amicul lor. Că i-a aruncat acum din barcă, nu e vina mea.

Se încearcă asocierea sentimentului anti-PSD cu sentimentul anti-referendum. Cred că implicarea lor o să facă un rău. Părerea mea e că nu trebuie să acceptăm chestia asta. Eu mă dezic de PSD în orice chestie. Nu îi consider nişte oameni care văd interesul ţării, cum ar fi un Orban sau un Putin. Ei sunt nişte oportunişti care profită de anumite sentimente şi emoţii, la fel cum cealaltă tabără profită pentru a-şi impune agenda şi planurile lor. Aceasta e o iniţiativă pur civilă", a mai spus artistul.

"Ce să-i fac eu PSD-ului? Să-i spun lui Dragnea «nu te mai agăţa de noi»?! Am impresia că de multe ori a fost şi pus să devină acest paria, ca să se agaţe de cauze care urmează să fie denigrate", a explicat Tudor Sişu pentru Mediafax.

Cântăreţ de muzică hip-hop, membru al trupei La Familia, Tudor Sişu este unul dintre cei 16 iniţiatori ai proiectului Coaliţiei pentru Familie privind revizuirea art.48, alineat 1, din Constituţia României, pentru definirea căsătoriei ca uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

ÎPS Andrei Andreicuţ: Referendumul nu are un caracter politic, ci creştin

Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuţ a declarat corespondentului Mediafax, că referendumul nu este legat de nicio opţiune politică, deşi unii vor să-l lege de un anumit partid politic.

”Le punem la suflet credicioşilor din Mitropolia Clujului şi îi îndemnăm să participe la referendum, care este unul important. Unii vor să-l lege de un anumit partid politic, dar noi spunem cu toată puterea că nu este legat de nicio opţiune politică. Să se disocieze referendumul de orice partizanat politic. Referendumul are un caracter creştin şi este legat de tradiţia noastră de veacuri, nefiind îndreptat împotriva nimănui. Cei ce au o altă atitudine faţă de viaţa lor de zi cu zi să dea Dumnezeu să fie şi ei sănătoşi. Noi trebuie să ne pronunţăm părerea noastră faţă de familia românească, pentru că este vorba despre viitorul nostru apropiat şi îndepărtat, adică, totuşi, realizările din ţara aceasta se întemeiază pe familii serioase şi credincioase şi care îşi iubesc şi credinţa şi ţara”, a spus mitropolitul Clujului.

 

Acesta precizează că preoţii ar trebui să fie „nişte călăuze pentru credincioşii pe care îi păstoresc”.

„Oricum, referendumul a fost provocat nu neapărat de către biserică, ci de Coaliţia pentru Familie, dar biserica sprijină preocuparea acestei coaliţii”, a subliniat IPS Andrei Andreicuţ.

Întrebat ce mesaj le transmite celor care susţin boicotarea referendumului, înaltul ierarh ortodox a răspuns că doreşte ca aceştia să se gândească la viitor, la neamul românesc şi la România.

”Eu cred că o opţiune manifestată punctual, acum, la un moment dat, nici nu va înrăutăţi situaţia familiei, nici nu o va îmbunătăţi, dar este vorba despre viitor. Cred că, totuşi, trebuie să avem o atitudine pozitivă faţă de familia tradiţională”, a conchis mitropolitul Clujului.

 

Citește și: