Cristian ANDREI
3123 vizualizări 8 dec 2014

Pesediştii au încercat să găsească diferite explicaţii care să justifice înfrângerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, dar puţini au avut curajul să ridice problema modului defectuos în care s-au organizat secţiile de votare din Diaspora. 

”Este o întrebare foarte des pusă la Bruxelles de ce nu au putut vota românii din afară”, a dezvăluit la Gândul Live europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan. El a recunoscut că imaginea cu românii lăsaţi în afara secţiilor de votare reprezintă o pată pe imaginea ţării noastre. 

”Trebuie clarificată dacă legea nu a permis sau nu s-a dorit. Dacă legea nu a permis este o pată asupra întregii clase politice pentru că Guvernul nu poate dincolo de bunele intenţii să treacă peste legislaţia în vigoare, dacă se putea şi nu s-a dorit este o mare problemă pe care avem noi”, a spus Ivan. 

El a identificat problemele apărute în Diaspora drept o greşeală a strategilor din jurul lui Victor Ponta. 

”Au fost greşeli ale strategilor. Se pot discuta foarte multe.  Nu aş vrea să fac o analiză. Mie mi se pare total greşit ceea ce s-a întâmplat în Diaspora şi este o greşeală foarte foarte mare, dar nu ştiu dacă este o greşeală, o va dovedi, este şi această anchetă a DNA-ului, va demonstra dacă legea permitea sau nu permitea. Eu tind să-l cred pe Titus Corlăţean, dar acele cozi imense, oameni care au stat şi nouă şi zece ore la coadă ca să voteze sunt de neacceptat şi le-am digerat foarte greu şi noi în partid. Oamenii aveau dreptul să voteze şi trebuiau să voteze”, a declarat la gândul Live Ivan. 

Europarlamentarul a anunţat la Gândul Live că lucrează deja la un nou proiect în PSD, fiind posibil chiar să candideze la funcţia de preşedinte al PSD. Social-democratul a precizat că alături de el sunt chiar colegi din Biroul Permanent Naţional. 

”Vom avea în primăvară un Congres, sunt convins că vor fi mai multe proiecte, deocamdată domnii Dragnea şi Ponta asigură conducerea partidului până la Congres. Din primăvară PSD va avea o altă conducere aleasă la Congres, nu ştiu dacă Victor Ponta va candida”, a fost poziţia lui Ivan.

 

Citește și: