Gandul.info
Departamentul Politic - Mediafax
815 vizualizări 17 iun 2018

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu avertizează că nu va demisiona din funcţie, dacă i se va fabrica un dosar penal, pentru că oricine poate păţi asta, atât timp cât e suficientă declaraţia unui denunţător. "Se poate întâmpla orice. Adică vine unul şi face un denunţ, se formează un dosar,” a declarat Lăzăroiu într-un interviu la Antena 3. ”Eu nu am să îmi dau demisia, dacă se întâmplă aşa ceva, pentru că SUNT UN LUPTĂTOR. Nu am să fac ca Toni Greblă. Ne judecăm, blocaţi postul şi vedem. Dacă Toni nu demisiona, îl suspendau şi el câştigând revenea şi primea bani din urmă şi primea nişte daune morale. Dar mandatul s-a dus..."

Instanţa supremă a decis, în 11 mai, achitarea fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, în dosarul în care fisese acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Nici până în ziua de azi nu mi-au spus că m-au interceptat

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu este revoltat de faptul că, în 2007, a fost interceptat pe un mandat pe siguranţă naţonală, într-un dosar care nu îl viza şi nici până acum nu a fost înştiinţat oficial că a fost ascultat.

"Asta poate să facă oricând, oricui (n.r.: dosar la DNA). Credeţi că, probabil, nu avem? În 2007, AM FOST INTERCEPTAT cu autorizaţie de la Înalta Curte, pe siguranţă naţională. Îl interceptau pe Borbely. Era atunci o problemă cu directoarea lui de investiţii. Şi eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, undeva prin Covasna. Şi zic, am şi eu nişte bani în depozit şi mă mut la ţară. Îmi plăcea ideea. Şi l-am întrebat ai? Era prin 2007, când s-a decis ca toate cabanele care nu înghit bani să fie scoase la vânzare. Dacă ai şi dacă pot fi scoase la vânzare? Zice, lasă-mă să verific. Peste o săptămână îmi zice, domnule nu mi-am imaginat niciodată că sunt câteva de cabane. M-a pus în legătură cu directorul adjunct de la păduri. Şi el mi-a zis, domnule ştiţi că e o problemă, trebuie să facem carte. Am zis scoateţi-o că eu banii pe care îi am (…) şi dacă e, mă mai împrumut la bancă şi dacă nu îmi ajung, atunci asta e, renunţ, dacă nu pot să acopăr cât mi-e plapuma", a povestit Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

"Deci acestea erau discuţiile mele cu Borbely. Şi el fiind interceptat, că ştiţi cum e, el fiind interceptat ajungi şi tu. Şi bineînţeles că am căzut acolo în plasa interceptărilor şi s-a dus la preşedinte, la Băsescu. A zis, domnule ştii cutare, cutare. (…) Dacă ăsta are probleme penale, Lăzăroiu, se duce la ÎCCJ şi îl scapă. Asta se întâmpla de sărbătorile de Paşte, în aprilie 2011 şi m-a chemat şi mi-a zis vezi că s-a dat mandat de interceptare. Ştiu şi cine l-a dat. Vă daţi seama că atunci când se dă un mandat de interceptare, atunci trebuie să existe un dosar. Vă imaginaţi că mă uitam în faţa casei să văd dacă sunt mascaţii. Nu am făcut nimic. N-avem nicio treabă, doar că picasem în plasa interceptărilor. Dar şi după iunie-iulie m-au chemat. Au zis, stai liniştit că s-a văzut că nu eşti de vină. Incredibil, dar adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu mi-au spus că am fost interceptat." 

Va fi sesizată Comisia de la Veneţia

Comisia de la Veneţia va fi sesizată luni, ca urmare a situaţiei create de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, a anunţat magistratul duminică seara. "Cu toţii (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeaşi concluzie că trebuie SĂ IES PUBLIC pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. Iniţial am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim," a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR; la Antena 3. El a povestit că l-au întrebat colegii dacă are curajul să iasă public să vorbească despre întâmplare. "De ce să nu am curajul. Doar nu mă apuc acum să mint, să fabulez. Spun ce mi s-a întâmplat. Dovadă este că nimeni nu a infirmat. Dimpotrivă a confirmat. Bine, nu a confirmat conţinutul discuţiilor."

Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruţa Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidenţial Simina Lăzărescu, care i-a spus că se pune în discuţie revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru preşedintelui Iohannis.Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuţia a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susţine că nu este implicată Administraţia Prezidenţială.

Citește și: