25 vizualizări 24 iul 2008

Analişti şi jurnalişti apărători ai ideilor preşedintelului Traian Băsescu, consilieri ai Administraţiei Prezidenţiale şi reprezentanţi ai societăţii civile se vor bate pentru PD-L la alegerile uninominale din noiembrie. Dintre aceştia, consilierul de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu şi Sever Voinescu, foşti jurnalişti la „Cotidianul“, au anunţat public, ieri, că îşi asumă rolul de candidaţi democrat-liberali.

Într-o conferinţă de presă dirijată de prim-vicepreşedintele Adriean Videanu, cei doi au precizat că s-au înregimentat politic în filiala judeţeană Prahova a partidului prezidenţial unde vor şi candida. Consilierul preşedintelui Băsescu se va bate, ca şi liderul PSD Adrian Năstase, într-un colegiu care cuprinde oraşul Mizil, pentru funcţia de senator, iar Sever Voinescu doreşte să fie deputat într-un colegiu din oraşul Ploieşti.

Avramescu, care a primit din partea preşedintelui Băsescu unda verde de a candida, şi Voinescu şi-au argumentat decizia de a îmbrăca oficial haina portocalie prin faptul că nu se mai poate sta deoparte.  „Trăim un moment cu grave trăsături. Am impresia că, dacă oamenii de bună credinţă nu se implică acum, foarte curând, noi toţi, colectivitatea care se cheamă România se poate transforma într-un fel de turmă de ierbivore care merge somnolent spre mlaştina cu crocodili“, a spus Sever Voinescu.

Campania de achiziţii a democrat-liberalilor nu se încheie aici. Liderii naţionali ai PD-L au obligaţia de a veni în Biroul Permanent Naţional, până în 4 august, cu câteva nume de personalităţi care să aducă voturi pentru partid, aflat în ultimele sondaje comandate pentru uz intern pe un trend descrescător. Printre cei aflaţi pe lista transferurilor către partid se mai află jurnalistul apropiat Cotroceniului Traian Ungureanu, care ar putea fi plasat într-un colegiu uninominal în Sectorul 3, şi consilierul prezidenţial Cristian Preda. Întrebat dacă Traian Ungureanu, şi el jurnalist la „Cotidianul“, şi Cristian Preda vor candida din partea PD-L, Videanu a răspuns: „Totul este posibil“. Tot la Sectorul 3, vor candida omul de afaceri Silviu Prigoană şi Cătălin Croitoru, şeful Federaţiei Educaţiei Naţionale.

Udrişte, reşapat la Sectorul 6

De asemenea, democrat-liberalii sunt în discuţii cu fostul fotbalist Ilie Dumitrescu pe care doresc să-l convingă să se înregimenteze politic în filiala PD-L Sectorul 5. Din partea PD-L ar putea să mai candideze în Bucureşti fostul director al Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte, fostul senator Radu F. Alexandru, omul de afaceri Silviu Văduva şi senatorul Cornelia Cazacu.

La Sectorul 4 ar candida şi fostul ministru ţărănist al Internelor, Dudu Ionescu, deputatul Liviu Codârlă, fostul şef al Colegiului Naţional de Apărare, generalul Vasile Ozunu, fostul consilier general municipal Ştefan Pirpiriu, deputatul Sorin Paveliu şi candidatul la primăria Sectorului 4, Radu Silaghi. În colimatorul PD-L se mai află actorii Alexandru Arşinel şi Marcel Iureş şi regizorul Alexandru Darie. În partid se mai vorbeşte despre faptul că a mai fost ofertat şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.
 

Citește și: