Teodor Bobei
53 vizualizări 10 oct 2019

”Situaţia politică e relativ simplă, dar noi politicienii o complicăm peste măsură. Pe de o parte, se vede foarte clar că acest guvern nu mai are resursele necesare, nici combustibilul necesar pentru a continua guvernarea. Nu este şi nu trebuie înţeles că ar fi ceva personal, însă pur şi simplu constatăm că această guvernare s-a epuizat. Noi doi ani şi jumătate am încercat să încărcăm bateria acestui guvern, dar degeaba sunteţi energofagi dacă folosiţi energie unde nu trebuie”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că semnele epuizării sunt mult mai numeroase.

”Guvernul ar fi trebuit să ceară un vot acum 40 de zile în parlament, după destrămarea coaliţiei, însă acest lucru nu se întâmplă, criza politică se adânceşte. (...) Într-o astfel de situaţie există un singur comportament responsabil şi raţional - schimbarea cu o nouă echipă guvernamentală nu pentru partide, nu pentru oamenii politici, nu pentru preşedintele republicii ci pentru oamenii din această ţară. De aceea noi am semnat moţiunea”, a adăugat preşedintele Uniunii.

De asemenea, el a vorbit ce trebuie să ofere viitoare guvernare.

”Avem aşteptarea administrării corecte, fără ordonanţe de urgenţă şi organizarea tuturor alegerilor la timp. Asta ar însemna responsabilitate”, a conchis Kelemen Hunor.

Citește și: