Vasile Magradean
261 vizualizări 14 apr 2012

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură care va fi introdusă de opoziţie, dar nu vor vota, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, că nu are emoţii cum vor vota senatorii şi deputaţii UDMR la moţiunea de cenzură, ci are emoţii "cum vor vota alţii".

"Nu ştiu când se va depune moţiunea de cenzură, nu ştiu ce va conţine. Dacă va face referire şi la UMF Târgu Mureş sigur că deputaţii şi senatorii UDMR vor fi în sală şi nu vor vota, dacă nu va face referire la UMF tot vor fi sală şi nu vor vota. Nu am emoţii cum vor vota colegii noştri, am emoţii cum vor vota alţii. Noi am făcut un obicei când au fost depuse moţiuni împotriva guvernului din care noi am făcut parte, am luat o decizie potrivit căreia vom fi în sală şi asigurăm cvorumul, vom participa la dezbateri şi vom spune ce avem de spus, dar nu vom ieşi la vot. Nu noi trebuie să asigurăm majoritatea şi să demonstrăm că vrem să schimbăm Guvernul, ci colegii care iniţiază moţiunea de cenzură", a spus liderul UDMR.

Potrivit acestuia, situaţia privind moţiunea de cenzură pe tema înfiinţării unei facultăţi maghiare la UMF Târgu Mureş este "absurdă", când opoziţia cere demiterea Guvernului "pentru aplicarea legii".

"O asemenea iniţiativă este vecină cu absurditatea", a conchis Kelemen Hunor.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, în urmă cu o săptămână, propunerea privind depunerea moţiunii de cenzură pe 17 aprilie, declara preşedintele PSD, Victor Ponta, care preciza, răspunzând unei întrebări, că sunt şi parlamentari PDL care au semnat documentul opoziţiei.

Ponta a prezentat şi "principalele reproşuri" pe care opoziţia le adresează premierului Ungureanu prin moţiunea de cenzură.

Un capitol din moţiune va fi legat de privatizările făcute, potrivit liderului PSD, cu intenţia de a transfera patrimoniul naţional către firme din străinătate.

Moţiunea se va referi şi la gestionarea banilor publici, dar şi la "ilegalitatea" comisă prin înfiinţarea unei facultăţi pe criterii etnice, încălcându-se principiul autonomiei universitare la UMF Târgu Mureş.

Citește și: