2216 vizualizări vineri, 12:31

„Am dat curs invitaţiei domnului preşedinte şi am prezentat ce credem noi despre cele două teme propuse. Anticipate şi Guvern. În primul rând, noi credem că nu trebuie să pierdem nicio zi. E nevoie de rectificare ca să putem închide anul, la nivel instituţiilor. Un guvern care va funcţiona 12 luni de zile. Nu va face altceva decât o administrare corectă, fără excese, extravaganţe şi fără OUG în niciun domeniu. Prima opţiune este un premier din UDMR. Nu am făcut o nominalizare, fiindcă nu vrem să credem ce crede dl Iohannis. După alegeri se formează iar Guvernul validat în Parlament. A doua opţiune un premier independent, nu tehnocrat, care va avea un guvern politic susţinut de partide din opoziţie, care gestionează ţara până în decembrie anul viitor. Ultima soluţie de rezervă, un Guvern condus de preşedintele PNL Ludovic Orban”, a afirmat Kelemen Hunor, vineri, la Cotroceni.

Liderul UDMR a reiterat faptul că nu susţine varianta alegerilor anticipate, precizând că cei care sprijină această variantă sunt inconştienţi, pentru că nu ar mai putea fi un buget aprobat.

„Noi nu credem în varianta anticipatelor dintr-un singur motiv: ar însemna ca actualul Guvern să rămână interimar până în luna mai şi nu se va face buget până în luna iunie a anului viitor. Înseamnă că nu vom avea buget. Să arunci ţara într-o astfel de criză financiară, înseamnă că eşti inconştient”, a explicat Kelemen.

Citește și: