Kiss Edit
14710 vizualizări 18 aug 2012

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că autonomia Ţinutuului Secuiesc nu este împotriva statului român şi a statului unitar, ci este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a fost întrebat, sâmbătă, la Catalina (judeţul Covasna), unde a participat la inaugurarea unui drum judeţean reabilitat din fonduri europene, cum comentează afirmaţia preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, conform căreia autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie.

"Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar", a spus Kelemen.

Preşedintele UDMR a subliniat că autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

"Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza", a conchis Kelemen Hunor.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre autonomia pe care o vor secuii, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a menţionat că "aici o să fie cinstit" deoarece "Constituţia are tot ceea ce trebuie să inţelegem din ce se poate în România".

Citește și: