Clarice DINU
78206 vizualizări 7 mai 2012

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor l-a acuzat pe premierul desemnat Victor Ponta că propune un program de guvernare în care nu se regăseşte niciun cuvânt despre minorităţile naţionale, comentând că acest lucru reprezintă că noul Cabinet "se întoarce în cea mai neagră epocă a secolului trecut".

"Este primul program de guvernare din ultimii 22 de ani care nu conţine niciun capitol, nicio frază, nicio propoziţie, niciun cuvânt rătăcit, pierdut, despre minorităţile naţionale. Pentru noi mesajul este foarte clar: voi, minorităţile naţionale nu contaţi, nu existaţi. Este un mesaj clar care nu poate fi inetrpretat decât că guvernul se întoarce în cea mai neagră epocă a secolului trecut", a spus Kelemen.

Referindu-se la decizia Curţii de Apel Târgu Mureş de suspendare a hotărârii guvernului privind înfiinţarea facultăţii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, Kelemen a afirmat că se aştepta ca premierul desemnat să-şi asume un recurs împotriva acestei hotărâri a instanţei. El a precizat că pretextul autonomiei universitare nu este valabil atunci când este vorba de o încălcare a legii. "Autonomia universitară nu poate fi o scuză pentru nerespectarea legii", a spus liderul UDMR.

"Cu tot respectul şi prietenia, nu vom accepta să ne întoarcem într-un trecut în care minorităţile naţionale aveau doar dreptul să tacă. UDMR nu va vota învestitura noului guvern", a adăugat el, precizând că Uniunea va face opoziţie constructivă şi va susţine proiectele în interesul naţional.

 

 

 

Citește și: