41 vizualizări 23 feb 2011

Unul dintre candidaţii la şefia UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că perspectiva unei colaborări a Uniunii cu USL nu este "prea roz", în condiţiile în care în PRM a intrat "pe uşa din dos" în această alianţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen a spus, la Cluj, că UDMR nu a colaborat niciodată cu PRM şi nu va colabora cu nicio alianţă sau coaliţie în care PRM este prezent.

"Aşteptăm cu mare interes mesajul colegilor din celelalte partide la Congresul UDMR, dar există o problemă. Până când PRM intră pe uşa din spate în această alianţă, USL, perspectiva unei colaborări nu este prea roză. Până când PRM există în această alianţă, neoficial sau oficial, e o problemă. UDMR nu a colaborat niciodată cu PRM şi nu va colabora cu nicio alianţă sau coaliţie în care PRM este prezent. Este problema PSD, nu a noastră", a spus Kelemen.

Întrebat dacă se aşteaptă la mesaje din partea liderilor PSD şi PNL prin care UDMR este invitată alături de USL, Kelemen a răspuns că, dacă mesajele vor fi de această natură, vor reprezenta o greşeală.

"Nu ştiu ce mesaje vor fi. Dacă vine cineva la Congresul UDMR să ne invite undeva, am impresia că greşeşte. De fiecare dată când noi am invitat pe toţi preşedinţii partidelor politice din Parlament, cele democratice, şi acum era absolut firesc, să îi invităm pe toţi şi vor veni cu toţii şi fiecare va spune un cuvânt de salut. Nu ştiu cu ce mesaj vor veni şi nici nu e treaba noastră. Eu mă bucur că toţi au acceptat invitaţia noastră, iar asta înseamnă că, într-adevăr, UDMR este o forţă importantă, o forţă puternică în Parlamentul României şi în politica românească", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR este în momentul de faţă într-o coaliţie cu PDL şi nu există niciun motiv pentru a rupe această colaborare.

"Noi suntem într-o coaliţie şi nu avem niciun gând să rupem coaliţia şi să nu mergem mai departe cu această coaliţie, pentru că programul de guvernare a fost respectat, cuvântul dat a fost respectat şi nu avem niciun motiv să ne gândim la o altă coaliţie, la o altă alianţă", a spus candidatul pentru funcţia de preşedinte al UDMR.

Kelemen a participat, miercuri seară, la o ceremonie de aniversare a zilei de naştere a fostului rege al Ungariei, în faţa grupului statuar Matei Corvin din Cluj-Napoca, unde a depus o coroană de flori.

Organizaţiile PSD şi PRM din Ilfov au semnat, sâmbătă, un protocol de colaborare la nivel judeţean, care implică obiective economice şi sociale, dar şi politice, înţelegerea fiind valabilă până în 2019.

Protocolul a fost semnat de preşedintele PSD Ilfov, Robert Negoiţă, şi preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Negoiţă a precizat pentru MEDIAFAX că protocolul de colaborare stipulează ca obiectiv principal îndepărtarea din structurile locale a PDL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după BPN, că PSD nu va mai încheia niciun protocol, la nivel judeţean, cu organizaţii ale PRM.

Întrebat dacă PSD va mai încheia protocoale de colaborare la nivel judeţean cu PRM, aşa cum afirma vicepreşedintele PRM, Codrin Ştefănescu, Ponta a răspuns: "Nu. Eu sunt preşedintele PSD, răspunsul meu este «Nu»".

Vasile Măgrădean

corespondenti@mediafax.ro

Citește și: