Gandul.info
Dragos Suciu
917 vizualizări 3 mar 2018

Kelemen a spus, presei, la finalul raportului său politic prezentat cu ocazia şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali, că în Parlament există o colaborare cu PSD şi ALDE pentru că aceste partide au fost dispuse la dialog.

”În Parlament există o colaborare cu PSD-ALDE pentru că ei au fost dispuşi şi sunt dispuşi la o colaborare şi la un dialog. Nu ne înţelegem în toate proiectele. Nici noi nu susţinem toate proiectele lor, nici ei nu susţin toate proiectele noastre, dar există un dialog şi există o dorinţă de a căuta soluţii împreună. Eu aş fi vrut să avem un dialog şi cu opoziţia, dar în afară de USR, cu care în anumite chestiuni am reuşit să dialogăm şi acolo văd o deschidere, cu celelalte partide din opoziţie nu există această posibilitate. PNL a devenit un partid ultranaţionalist, antimaghiar, parcă altceva nici nu-i interesează. Atacă la Curtea Constituţională înfiinţarea unei şcoli, deci nu e împotriva UDMR, e împotriva comunităţii maghiare. Şcoala nu e a UDMR, dar din acest punct de vedere e decizia lor. Oricum, abordările că <lasă că trece supărarea UDMR> eu cred că fac o greşeală şi mai mare. PMP e PMP, despre Băsescu nu mai pot să spun nimic nou, ştiţi şi dvs”, a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă opţiunile sunt ”ori cu PSD-ALDE, ori cu nimeni”, pentru că de pe ”partea cealaltă nu ai cu cine”.

Citește și: