Ana Petrescu
2180 vizualizări 1 aug 2018

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu liberali din aripa fostului PDL şi a vechiului PNL. Şeful statului le-a cerut să fie uniţi, în contextul candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 2019, dezvăluie surse politice pentru Mediafax.

Întâlnirea între Iohannis şi liberali nu a avut loc la Palatul Cotroceni, ci la o vilă de protocol. Surse politice au relatat că şeful statutului ar putea participa şi la Consiliul Naţional al PNL organizat sâmbătă dimineaţa la Palatul Parlamentului. La reuniunea liberală din 4 august este invitat şi un oficial străin.

Din aripa fostului PDL au fost prezenţi, la întâlnirea de marţi cu preşedintele României, primarul Clujului, Emil Boc, fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, precum şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi Gheorghe Flutur. Din vechiul PNL au participat Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache şi fostul deputat Dan Motreanu.

Preşedintele Iohannis a cerut liberalilor să fie uniţi în jurul susţinerii candidaturii sale la alegerile prezidenţiale de anul viitor, iar pentru asta, e nevoie de stabilitate şi linişte în partid. Iohannis a solicitat liberalilor să îşi îndrepte eforturile către viitoarea sa campanie electorală şi să lase deoparte disputele interne, potrivit surselor citate de Mediafax.

Consiliul Naţional al PNL va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00. De la ora 9.30, liderii partidului au fost convocaţi pentru o şedinţă a Biroului Politic Naţional, în care există posibilitatea ca PNL să revină asupra deciziei de modificare a statutului, propusă de Ludovic Orban şi votată în şedinţa de luni.

Se pare că Biroul Politic Naţional de sâmbătă va vota o nouă ordine de zi pentru Consiliul Naţional al PNL, eliminându-se punctul care prevedea modificarea statutului astfel încât pentru demiterea liderilor de filiale să nu fie nevoie decât de majoritate simplă.

 

Citește și: