Sorina Ionaşc
3658 vizualizări 13 iul 2015

Cu o nouă calitate în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este inculpat, alături de Dan Şova, premierul Victor Ponta aşteaptă acum şi sechestru pe o parte din averea sa. Aflat într-o vizită în Spania, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de cazul lui Victor Ponta, a spus că-şi menţine evaluarea făcută pe 5 iunie, în ziua în care DNA a anunţat urmărirea penală a premierului.

"Nu am nimic de adăugat, îmi menţin acea evaluare din 5 iunie. Vom colabora instituţional", a spus preşedintele, în Spania, după întâlnirea cu premierul Mariano Rajoy.

În 5 iunie, Victor Ponta a ajuns în faţa procurorilor DNA, care l-au anunţat că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. Faptele de care a fost acuzat sunt din dosarul Turceni - Rovinari şi ar fi fost săvârşite în perioada în care Ponta a fost avocat.

După o întâlnire de urgenţă la Cotroceni cu premierul, la momentul respectiv, Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta.

„Primul ministru este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situaţie imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta”, a spus Iohannis.

 

Citește și: