Gandul.info
Departamentul Politic - Mediafax
1153 vizualizări 19 iun 2018

"Ştiu că a existat o discuţie, ştiu că s-a dat un comunicat şi ştiu că acel comunicat conţinea tot ce a fost spus. Nu există nicio presiune şi eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător. Ar fi fundamental eronat. Şi ce a discutat doamna Tănăsescu, nici vorbă de vreo presiune. Doamna Tănăsescu mi-a spus că există o sesizare din partea unui ONG. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice. Habar nu am de ce domnul Lăzăroiu a intrat în acest joc. Întrebaţi-l dumneavoastră," a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, la sediul ambasadei Bulgariei.

Replica judecătorului CCR Petre Lăzăroiu nu s-a lăsat aşteptată.

"Observ din ce a declarat preşedintele că se confirmă ca are o plângere a unei asociaţii la Cotroceni , dar că în niciun caz nu s-a gândit să emită un decret. Şi a mai spus preşedintele că nu s-a gândit la aşa ceva, dar e bine să-i spuneţi judecătorului în cauză, persoanei în cauză, dacă este ceva sau nu. Păi dacă rememorăm tot traseul, vedem din start că prima dată s-a spus că a avut loc o discuţie între doi profesionişti. După, s-a spus că s-au discutat anumite teme, dar în niciun caz că nu a fost vorba de o discuţie pe acest subiect. După aceea, a ieşit doamna Tănăsescu şi a spus că nu mai comentează, Administraţia Prezidenţială nu are legătură cu ce am făcut eu. Şi vine acuma preşedintele şi spune «DA, ŞTIAM». Deci a negat tot timpul că ar exista o solicitare, că avem o solicitare, dar nu am convenit că voi da eu un decret. Dacă le punem cap la cap, atunci gândiţi dumneavoastră cam despre ce e vorba. (...) Eu nu fac politică, nu am făcut politică şi nu intru în jocuri politice. Eu am sesizat pericolul care este pentru Curte," a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a sugerat că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR. Un ONG a depus la Preşedinţie o sesizare despre situaţia judecătorului.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că în discuţia pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administraţia Prezidenţială.

"Consilierul prezidenţial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti pentru a-i înmâna acestuia două cărţi de specialitate pe zona dreptului financiar. Menţionăm că în aceste zile consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfăşoară activităţi didactice. În acest context, a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate şi nefondate orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu", se arata în pozitia Administraţiei Prezidenţiale.

 

Citește și: