Cristian ANDREI
1632 vizualizări 1 apr 2013

După un schimb acid de replici la distanţă pe tema numirii Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au întâlnit în această după-amiază faţă în faţă pentru a avea o discuţie lămuritoare. Întâlnirea are loc la Senat, în biroul preşedintelui Crin Antonescu.

Antonescu a ieşit din şedinţa de la Senat în care se afla cu premierul Victor Ponta pentru a anunţa că subiectul propunerilor procurorilor şefi nu se află pe agenda discuţiilor.

“Luând act de faptul că trasmiteţi despre ruperea USL, despre lucruri îngrozitoare, vă spun că sunt înăuntrul cu premierul Ponta şi discutăm foarte liniştit despre lucrările forumului constituţional. Nu discutăm relaţiile din USL, nu discutăm despre procurori nu se rupe nimic. Această întâlnire o prograsem cu domnul Pârvulescu şi o desfăşurăm în modul cel mai liniştit”, a spus liderul PNL:

El a precizat că nu a remarcat vreo declaraţie dură sau agresivă a premierului la adresa PNL.

„E o declaraţie prin care premierul încearcă să pună o nuanţă şi pot spune şi eu o nuanţă că nici eu nu l-am propus pe Frunzăverde şef la DNA”, a adăugat Antonescu.

Liberalul a subliniat însă că că îşi păstrează poziţia potrivit căreia nu este de acord cu numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

„Faptul că avem categoric poziţii divergente pe un subiect nu înseamnă că există un conflict între noi cu atât mai puţin între partiele noastre, iar ruperea USL rămâne o himeră pentru unii. Răspunsul este clar: nu sunt de acord cu Kovesi la şefia DNA”, a afirmat Antonescu.

Spiritele în USL s-au încins după ce la finalul săptămânii trecute, premierul Ponta, interimar la justiţie, nu a exclus varianta Kovesi pentru DNA. Crin Antonescu a anunţat public că se va opune unei astfel de numiri, invocând ca posibilitate chiar ruperea USL. Mai mult, şeful PNL a susţinut că "acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, în pofida presiunii CE în chestiunea procurorilor", a declarat duminică seară Antonescu.

Replica lui Ponta nu s-a lăsat aşteptată. „Eu o să fiu întotdeauna solidar cu colegii liberali şi când vor lua ei decizii controversate, eu i-am sprijinit când i-au luat pe domnii Frunzăverde şi Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de Traian Băsescu decât a fost Kovesi şi eu nu o pun  pe Kovesi vicepreşedinte la PSD.  Să stea liniştiţi liberalii pe tema asta. Eu îi susţin, dar am responsabilitatea guvernării ţării până la anul când domnul Antonescu devine preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. Nu vreau să stăm în blocaj. Eu vreau să deblochez probleme. În viaţă iei decizii care îl nemulţumesc pe un jurnalist. Asta e viaţa”, a declarat luni Ponta.

"Eu nu am pus niciodată problema ruperii USL şi nu o să o pună cineva din PSD, noi suntem parteneri serioşi. Este prima alianţă în care suntem şi ne vom ţine de cuvânt până la capăt, voi face campanie pentru domnul Antonescu, vreau să iasă preşedinte, atunci va vedea că în viaţă când ocupi o funcţie importantă iei şi decizii care nu plac", a adăugat premierul.

Citește și: