264 vizualizări 28 apr 2010

Guvernul şi-a propus să angajeze pentru perioada estivală bucătari, cameriste, ospătari şi recepţioneri în bazele de agrement, casele de odihnă şi de oaspeţi ale MAI şi căminele de garnizoană ale SRI şi SIE, majorând costurile de personal cu peste 1,1 milioane euro. Încadrarea acestei categorii de personal pe posturi vacante, pentru o perioadă limitată, este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, potrivit Mediafax.

În document se aminteşte că Executivul a suspendat încă din 2009 ocuparea prin examen sau concurs a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice, cu excepţia unui procent de 15% din totalul posturilor care urmează să devină vacante.

Documentul arată totodată că MAI are în administrare spaţii de cazare destinate recreerii şi refacerii "capacităţilor fizice şi intelectuale" ale personalului, care funcţionează numai în sezonul estival şi pentru care s-ar justifica acceptarea unor excepţii referitoare la încadrarea personalului. În aceeşi situaţie se află şi SRI, şi SIE, ce au în administrare cămine de garnizoană pentru care este necesară asigurarea condiţilor de cazare şi hrănire a personalului.

Funcţiile de personal contractual ce urmează a fi încadrate în sezonul estival pentru administrarea caselor de protocol din administrarea MAI şi a căminelor de garnizoană aflate în administrarea SRI şi SIE sunt incluse astfel pe lista posturilor care beneficiază de o excepţie de la încadrarea în procentul de 15% din posturile vacante. Documentul susţine că aceste elemente vizează "interesul public general" şi constituie "situaţii de urgenţă şi extraordinare" a căror reglementare nu poate fi amânată (P.N.)

Citește și: