Ana Petrescu
218 vizualizări 16 apr 2019

„Procurorul roşu Augustin Lazăr a mai dat astăzi un exemplu de cinism maxim: a anunţat că dedică premiul obţinut din partea GDS deţinuţilor politici şi lui Iulius Filip! Acest om nu merită nici un premiu şi, drept dovadă, se pare că GDS s-a şi răzgândit între timp. Augustin Lazăr a ţinut oameni în iad când conducea comisia de liberări condiţionate. Le prelungea agonia. El nu are dreptul să ridice ochii din pământ în faţa lor, darămite să le ofere premiul lui!”, a scris Ionel Arsene, marţi, pe Facebook.

Liderul PSD Neamţ se întreabă ce preşedinte are această ţară de îl menţine în funcţie pe procurorul general.

„E ca şi cum un pedofil cumpără o jucărie copilului pe care l-a abuzat. E ca şi cum un criminal se duce la uşa unei femei pe care el a transformat-o în văduvă şi îi oferă flori. E acelaşi lucru! Şi este peste puterile mele de înţelegere cum poate un astfel de om să fie procurorul general al României! Ce fel de preşedinte are ţara asta, de îl ţine în funcţie pe angajatul regimului represiv? Pentru că bine spunea cineva: există un singur lucru, şi numai unul, mai hidos decât fărădelegea: justiţia represivă!”, a conchis Arsene.

Reacţia preşedintelui PSD Neamţ vine după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat că transmite premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social disidentului Iulius Filip şi tuturor foştilor deţinuţi politici din România, subliniind că îşi exprimă regretul faţă de dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti.

Augustin Lazăr s-a scuzat din nou, luni, la Timişoara, în privinţa modului în care a ajuns în comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul din Aiud, spunând că nu a cercetat, nu a trimis în judecată şi nu condamnat niciun disident politic.

În spaţiul public a apărut faptul că Lazăr a făcut parte, în anii 80, din comisia care a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului Iulius Filip.

 

Citește și: