25 vizualizări 4 mai 2010

Într-un interviu pentru Adevărul, Lăzăroiu vorbeşte despre ezitările Guvernului în a face restructurări în sectorul bugetar, spunând că există "o insatisfacţie" la nivelul Preşedinţiei în această chestiune. "Preşedintele a atras atenţia asupra urgenţei. Am vorbit despre un calcul electoral, dar aici este şi un calcul economic. Dacă ne uităm în jur, vedem cazul Greciei şi nu putem să stăm cu mâinile în sân. Ce să aştepţi? Să ajungi în trena ţărilor ale căror economii se prăbuşesc?", a spus consilierul prezidenţial. El a pus "ezitările" din primele trei luni pe seama faptului că a fost perioada în care noul Executiv s-a aşezat, dar că acum există o majoritate stabilă şi sunt condiţii pentru "măsuri curajoase, nepopulare pentru un segment al populaţiei", care să fie luate până în luna iunie.

Sebastian Lăzăroiu găseşte şi alte explicaţii pentru faptul că Guvernul Boc n-a luat măsurile de reducere a sectorului bugetar: "Membrii Guvernului se uită prea mult la televizor" şi "clientela politică". Întrebat dacă se vor face remanieri, Lăzăroiu a legat eventualele schimbări la şefia ministerelor de măsurile care trebuie luate în sectorul bugetar: "Deocamdată au fost primele trei luni de acomodare. Acum e momentul să demonstreze voinţă politică şi să ia măsurile necesare în sectorul bugetar. Dacă nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere. Linia se va trage undeva la toamnă". Lăzăroiu a sugerat şi că s-ar putea schimba structura politică a guvernului, invitaţia făcută PNL-ului în decembrie 2009 de a intra la guvernare fiind în continuare valabilă. "PNL este un partid de centru-dreapta, cu care îţi convine să guvernezi", a adăugat el.

Liderii PD-L au respins oficial orice discuţie despre remaniere, însă în partid s-a vorbit despre schimbări în Guvern, fiind vehiculate numele lui Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan.

Citeşte şi:

Udrea: Dacă spune Lăzăroiu, care e mai aproape de preşedinte, este posibil să fie remanieri

Citește și: