25 vizualizări 18 mai 2010

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, că are informaţii potrivit cărora ar exista persoane care vor să speculeze politic momentul mitingului de miercuri şi se pregătesc să incite protestatarii la acte de violenţă.

"Dacă oamenii au nemulţumiri, ele nu trebuie speculate politic, mai ales că există informaţii că cei care vor să speculeze politic momentul de mâine (miercuri - n.r.) se pregătesc să incite la violenţă. În inconştienţa lor au nevoie chiar şi de victime. Cred că domnul Ponta are un rol important, fiind liderul partidului de centru stânga din România. Eu cred că domnul Ponta ar trebui să fie mai rezervat şi să facă un apel la toţi cei pe care îi are în subordine să renunţe la încercările de a incita la violenţă", a declarat Sebastian Lăzăroiu, citat de Mediafax.

El a mai spus că implicarea politicienilor în organizarea mitingului de miercuri este anormală.

"Cred că e anormal, pentru că am văzut declaraţiile unor lideri ai PSD, care vor să se implice. E anormal ca partidele să se implice în organizarea mitingului. De altfel, am văzut că şi liderii de sindicate le-au transmis stea departe de mitingul respectiv", a adăugat Lăzăroiu.

Ion Iliescu a replicat că acuzele lui Lăzăroiu sunt false şi nefireşti, întrucât protestul de miercuri e o acţiune spontană a oamenilor şi nu una a PSD.

"De unde a scos domnul Lăzăroiu aşa ceva? Este un alt fals şi o altă reacţie nefirească. O guvernare care poartă răspunderea deteriorării condiţiilor de viaţă ale oamenilor şi care nu a făcut decât să incite grupuri între ele, care a refuzat dialogul cu instituţiile statului înainte de toate şi cu societatea civilă, vine cu asemenea acuze? Este o reacţie firească, spontană a oamenilor la o situaţie. Nu la chemarea PSD vin oamenii în Piaţa Victoriei", a spus Iliescu.

Citeşte şi Peste 1000 de jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea publică în timpul mitingului de miercuri din Piaţa Victoriei

RATB va modifica traseele a 4 linii din cauza mitingului din 19 mai. Pe unde vor circula mâine 122, 381,300 şi 783

Restricţii de circulaţie în zona Guvernului

El a precizat că acţiunile pensionarilor şi ale sindicatelor nu au legătură cu PSD, dar că social-democraţii nu pot să nu se solidarizeze cu protestele acestora.

"Deci, toate acţiunile, şi ale sindicatelor, şi ale pensionarilor, nu au nicio legătură cu PSD. PSD nu poate să nu se solidarizeze cu aşa ceva. E un partid de stânga, e un partid social-democrat, el e dator să fie alături de oamenii care suferă", a spus Iliescu.

În opinia sa, lansarea acuzelor de instigare la violenţă din partea PSD reprezintă o lipsă de responsabilitate.

"Dar să lansezi acuza că PSD i-ar incita pe oameni să vină acolo, asta este... Nu vreau să folosesc cuvinte mai aspre din acest punct de vedere, dar e lipsă de responsabilitate din partea celor care lansează asemenea lucruri", a subliniat Iliescu.

Citeşte mai departe în pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: