Cătălina Mănoiu
1569 vizualizări 20 mar 2018

UPDATE 13:08: Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legile justiţiei, reexaminate în Parlament ca urmare a Deciziilor CCR.

Legea pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară a fost adoptată cu 182 de voturi "pentru" şi 91 "împotrivă".

Legea pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată cu 190 de voturi "pentru" şi 98 "împotrivă".

Legea pentru modificarea Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM a fost adoptată cu 189 de voturi "pentru" şi 101 "împotrivă".

UPDATE 12:48: Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole legile justiţiei, reexaminate în Parlament ca urmare a Deciziilor CCR, urmând ca acestea să ajungă la vot final, graba cu care au fost adoptate fiind criticată de opoziţie.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM au fost adoptate pe amendamente în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, urmând ca plenul să se reunească pentru vot final în jurul orei 13:00.

„PNL va contesta la CCR această manieră prin care dumneavoastră votaţi prin majoritatea pe care o aveţi legile justiţiei, legea care scoate preşedintele din procedura de numire a magistraţilor, prin care scoateţi la pensie 2500 de magistraţi şi salvaţi dosare (...)”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, însă preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase i-a tăiat microfonul.

Camera Deputaţilor dezbate, în plen, legile justiţiei care au fost reexaminate în Comisia specială condusă de Florin Iordache, după ce CCR a declarat că mai multe articole din corpul legilor sunt neconstituţinale.

Două dintre cele trei legi ale justiţiei au fost supuse dezbaterii plenului la mai puţin de o oră de la adoptarea lor în Comisia specială privind justiţia.

USR a protestat, în plen, la dezbaterea privind legile justiţiei; Tricouri cu mesajul „#Fără Penali”

USR a protestat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea legilor justiţiei, purtând tricouri care pe spate aveau inscripţionate mesajul „#Fără Penali”, la cererea liderului deputaţilor PNL, aceştia s-au întors cu spatele la prezidiu, unde stateau aleşii PSD-ALDE.

Mai multe persoane îmbrăcate în ticouri care pe spate aveau inscripţionate mesajul „#Fără Penali” s-au aşezat în faţa tribunei Parlamentului, în timpul discursului deputatului USR Ion Stelian, care a criticat rapiditatea cu care au fost înscrise pe ordinea de zi legile justiţiei.

"Nu se respectă chestiuni elementare de bun simţ. Este un raport gata scris la o şedinţă care nu s-a terminat, acest raport este un fals şi nu cuprinde toate amendamentele dezbătute. Înţelegem că vreţi să daţi lovitura de graţie justiţiei. Aţi administrat o doză de poloniu radioactiv justiţiei, efectele se vor vedea în timp", a spus Stelian Ion.

 

Citește și: