Florin Jinga
Alexandru Costea
2754 vizualizări 3 apr 2019

Conform votului electronic publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, au votat „pentru” demiterea lui Răzvan Cuc trei deputaţi PSD: Lia Olguţa Vasilescu, Damian Florea şi Nicuşor Halici.

Moţiunea solicita demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”.

La dezbaterile de luni pe marginea moţiunii simple, ministrul Transporturilor a crtiticat lipsa rezultatelor „remarcabile” ale miniştrilor liberali în domeniu, precizând că el „deranjează anumite interese” ale partidelor de Opoziţie.

„Dragi colegi, haideţi să vă spun un lucru, şi voi aţi fost în Minister un an de zile şi aţi avut rezultate remarcabile, zero de sus până jos. Acum eu ştiu că vă supăraţi că eu mai cert constructorii, că ştiu că vă deranjează că afectez anumite interese, dar să ştiţi că eu nu mă opresc şi merg mai departe şi cu rezilierile de contracte şi cu tot ce am promis şi ştiu că vreţi neapărat ca ONG-urile să conducă Ministerul. E greu. Îl conduc eu acum şi trebuie să modificăm legislaţia astfel încât să putem accelera toate procedurile pe care le avem, inclusiv pe parte de mediu. Aici o să mă consult cu doamna ministru Gavrilescu, n-o să mă consult cu ONG-urile”, a afirmat Răzvan Cuc.

Olguţa Vasilescu: Nu am votat pentru moţiunea la adresa lui Răzvan Cuc. A fost o eroare tehnică

Secretarul Camerei Deputaţilor Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că nu a votat pentru moţiunea simplă prin care partidele din Opoziţie cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, declarând că sistemul electronic de votare a avut erori tehnice.

„Nu, am votat contra moţiunii. Aţi văzut că a dat rateuri toată ziua sistemul de vot. Cu siguranţă a fost o eroare. S-a blocat de mai multe ori sistemul de vot. Eu nu am altă explicaţie. Eu ştiu cum am votat", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, miercuri, pentru Mediafax.

Deputatul social-democrat crede că şi ceilalţi doi membri PSD care au fost întregistraţi cu câte un vot pentru moţiune au votat împotriva acesteia.

Totodată, politicianul PSD a declarat că din moment ce liderii grupurilor parlamentare nu au semnalat o eroare cu privire la acest vot, opţiunile deputaţilor au fost înregistrate de Camera Deputaţilor.

„Asta s-a întâmplat din cauza faptului că niciun lider de grup nu a cerut după vot ca să verifice dacă s-au făcut înregistrările corecte la vot. Nu şi-a dat nimeni seama că este o eroare de sistem, deşi ar fi trebuit să ne gândim, pentru că sistemul a dat erori de mai multe ori toată ziua. Votul rămâne de vreme ce s-a citit în stenogramă de preşedintele de şedinţă, dacă nu este contestat de unul dintre liderii de grup imediat", a completat Vasilescu

Ea a mai spus că datorită „numărului consistent de voturi" peste voturile pentru moţiunea simplă, niciun deputat nu a contestat procedura.

„Am văzut că numărul de voturi este consistent peste voturile pentru moţiunea simplă şi atunci nu şi-a mai dat nimeni seama că e cazul să ceară o listă. Dacă s-ar fi cerut listă mi-aş fi dat seama şi aş fi anunţat imediat că e o eroare", a susţinut deputatul PSD.

Citește și: