Diana Grigore
164 vizualizări 28 mai 2019

„PNL va depune moţiune de cenzură până la finalul sesiunii parlamentare. Decizia a fost votată în şedinţa Biroului Executiv”, au declarat surse din interior pentru Mediafax.

În următoarea perioadă vor avea loc mai multe negocieri cu partidele de opoziţie pentru susţinerea moţiunii de cenzură, potrivit surselor citate.

De asemenea, Biroul Executiv al PNL a decis susţinerea deputatului Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că USR susţine ideea unei moţiuni de cenzură.

„Poziţia USR este că este necesară o moţiune de cenzură. Am înţeles clar că guvernarea PSD nu intenţionează să îşi dea demisia, nu îşi asumă nimic din gravele abuzuri de la referendum. E nevoie de o moţiune de cenzură. Iniţiem discuţii poentru a vedea dacă reuşim să constituim o majoritate care sa facă această moţiune să treacă. Poziţia USR este că acest guvern trebuie să plece şi trebuie să urmeze alt guvern care să organizeze aceste alegeri anticipate care sunt fundamentale pentru România. Actuala majoritate nu mai are legitimitate să conducă România. USR nu va face parte din acest guvern alternativ non-PSD, dar este dispus să susţină în Parlament un astfel de guvern alternativ la guvernul Dăncilă atâta timp timp cât acel guvern va avea printre obiectivele asumate în programul de guvernare Fără penali în funcţii publice, primari în două tururi, corectarea OUG 114 sau pensiilor speciale”, susţinea Dan Barna, în Parlament.

Tăriceanu: Suntem pregătiţi pentru moţiunea de cenzură a PNL

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat, marţi, cu colegii din ALDE despre moţiunea de cenzură pe care PNL a anunţat că o va depune până la finalul sesiunii parlamentare, precizând că ALDE este pregătit pentru demersul liberalilor.

„S-a discutat şi anunţata moţiune de cenzură a PNL. Suntem pregătiţi pentru această moţiune de cenzură. E un drept democratic pe care dacă opoziţia doreşte poate să şi-l exercite”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Încă de la începutul lunii aprilie, preşedintele PNL Ludovic Orban anunţat că după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie, liberalii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

Până în prezent Opoziţia a depus două moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, una în iunie 2018 şi alta spre finalul anului trecut. Ambele demersuri au fost respinse de Parlament. Singura moţiune de cenzură din această legislatură care a fost adoptată de Parlament a fost cea depusă PSD pentru demiterea Cabinetului Grindeanu.

 

Citește și: