2552 vizualizări 29 ian 2018

După ce cei trei parlamentari liberali, printre care s-a numărat Florin Roman şi Radu Leureanu, au tăiat panglici în timp ce ministrul propus la Educaţie se prezenta în comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, un alt membru al comisiei a cerut preşedintelui de şedinţă să ia măsuri.

"Doamna preşedinte, dar conduceţi şedinţa sau ce faceţi?", a întrebat cineva din sală.

Apoi, Mihai Goţiu, parlamentar USR, i-a înmânat lui Valentin Popa şi o carte de gramatică.

După ce premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi-a anunţat componenţa Guvernului, pe Internet a apărut o înregistrare video cu Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, care face mai multe greşeli gramaticale.

Ministrul propus la Educaţie, Valentin Popa, a explicat, referitor la folosirea cuvântului "pamblică", că acesta se foloseşte în această formă în zona Moldovei şi că este un regionalism.

"Recunosc că în ultimii 6 ani, de când am fost rector, am făcut dezacorduri, bâlbe, greşeli gramaticale, în general, datorate emoţiilor. Nu neg că am făcut în trecut astfel de greşeli. Cine nu mai greşeşte? Oare mai găsim o persoană publică care în ultimii ani să nu aibă astfel de dezacorduri? Afirm cu tărie că trebuie să am un limbaj perfect, mă voi strădui să îl am. Acel colaj nu a fost falsificat, nu am niciun motiv şi nicio dovadă să spun asta, dar am vrut să vă menţionez că acest lucru este posibil. Nu cred că este cineva în România care să dorească să îmi facă aşa rău", a declarat Popa.

Ministrul propus la Educaţie a explicat şi de ce a folosit greşit forma cuvântului panglică.

"În ceea ce priveşte cuvântul «pamblică», în Moldova se foloseşte acest cuvânt, este un regionalism. Întotdeauna am vorbit aşa şi sunt mândru că sunt bucovinean şi voi folosi în continuare aceste regionalisme. Chiar dacă aici în Bucureşti am fost privit cu zâmbete", a completat, în timpul audierilor, Valentin Popa.

 

Citește și: