Gandul.info
Cristina ANDREI
198 vizualizări 25 sep 2017
„Solicităm demisia celor trei miniştri implicaţi în anchete penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie. Dacă nu îşi vor da demisia solicităm premierului iniţierea procedurii de demitere. În caz contrar, situaţia face inutil orice demers serios al instituţiilor statului român pentru lupta anticorupţie şi eftorturile României în această direcţie. Ştiţi foarte bine că atunci când împotriva mea s-a început urmărirea penală m-am retras din cursa pentru Primăria Capitalei, mi-am dat demisia şi m-am retras din funcţiile în PNL, iar apoi nu am candidat până la o decizie finală", a transmis preşedintele PNL Ludovic Orban. 
 
Liderul liberal a avertizat şi că PSD riscă să se transforme într-o grupare infracţională al cărei singur scop va ajunge să fie acela de a scăpa pielea corupţilor, motiv pentru care PNL va vota la vedere pentru începerea urmăririi penale. 
 
„PSD riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat care nu are alt scop decât să scape oamenii implicaţi în afaceri de corupţie, în anchete penale. Am luat decizia ca toţi parlamentarii PNL să fie prezenţi în procedurile din Parlament şi să voteze 'pentru' şi la vedere în favoarea urmăririi penale. Dacă 'il capo di tutti capi' este cel care i-a instigat pe minoştrii respectivi să realizee acest transfer nelegal către Consiliul Judeţean al lacului cu pricina, nici nu mă aşteptam ca domnul Dragnea să decidă altceva. Repet, riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat", a subliniat Orban. 
 
Despre atitudinea lui Liviu Dragnea din ultimele zile, şeful PNL e de părere că ar trebui ca acesta să nu mai facă pe victima, şi să accepte că viaţa funcţionează după principiul „după faptă şi răsplată": „El nu este cercetat că e preşedintele PSD, ci pentru o anumită faptă, cum e şi fapta de a ţine angajaţi ani de zile pe bani publici, angajaţi care au lucrat de fapt la sediul PSD", a mai spus acesta. 
 

Citește și: