Gandul.info
Cătălina Mănoiu
2346 vizualizări 11 ian 2016

''Bucureşti, trezeşte-te!'', a fost mesajul afişat pe bannerul care prezenta imagini din clubul Colectiv, în care 63 de tineri şi-au pierdut viaţa, precum şi imagini alb-negru care ilustrau consecinţelor cutremurului din 1977.

Cristian Buşoi a explicat că a ales afişul care prezenta imagini din clubul Colectiv şi de la cutremurul din anul 1977 în urma unei discuţii cu echipa sa de comunicare.

''Dacă reamintim oamenilor drama din 1977 şi drama din 2015 vor înţelege că nu mai este timp (...) şi că trebuie să treacă la acţiune'', le-a explicat Buşoi jurnaliştilor care l-au întrebat de ce ales acest afiş pentru conferinţa sa de presă.

Cristian Buşoi şi-a prezentat, cu trimiteri la incendiul din Clubul Colectiv, planurile pentru Capitală, respectiv construirea ''celui mai mare spital de urgenţă din estul Europei'', util în cazul unor tragedii precum cea din Colectiv, şi reabilitarea clădirilor cu risc seismic, care în caz de cutremur ''ar putea multiplica de câteva zeci de ori (tragedia de la–n.r.) Colectiv''.

Citește și: