549 vizualizări vineri, 09:35

Preşedintele ALDE Timiş, deputatul Marian Cucşa, scrie pe Facebook că ascultă cu mâhnire declaraţiile lui Varujan Vosganian, care îndeamnă membrii ALDE să plece din partid pentru a se face „igienizarea forţată”.

„Mi se pare o lipsă totală de respect faţă de fiecare coleg de partid, culmea cei la care face referire sunt membrii fondatori ai ALDE, oameni care au pus pietrele de temelie ale partidului, în timp ce domnia sa îi făcea campanie lui Iohannis în 2014 şi spunea că nu se alătură demersului liberal pentru că nu are nicio şansă de reuşită să intre în Parlament. După ce partidul a început să crească, să meargă într-o direcţie bună, el nu mai avea şansa să fie pus pe listele parlamentare din partea PNL şi a sărit în ALDE, de unde şi a primit funcţia de deputat. Acum vrea să ducă partidul spre o alianţă cu Ponta, că a obosit să muncească politic. Dacă a obosit, să facă un pas în spate şi să nu mai negocieze el munca celor care au dezvoltat partidul, atât eu cât şi colegi care sunt puşi la zid acum muncim din 2014 la această construcţie şi nu am obosit, putem să ieşim din impas, dar fără cei care se aruncă în vehiculul ALDE fără a pune umărul la scoaterea lui din mlaştina în care a fost dus”, scrie Cucşa.

Acesta adaugă: „Nu mai vrem poveţele şi poeziile lui Varujan şi solicit să vorbească în nume propriu, nu în numele ALDE. Cu o asemenea atitudine şi aroganţă nu mă reprezintă nici pe mine, cred că nici pe foarte mulţi primari, viceprimari, deputaţi, senatori, aleşi sau membrii simpli. Domnule Vosganian, membrii ALDE nu au avut niciodată încredere în dumneavoastră iar acum ne-aţi arătat că de fapt noi nu contăm, pentru că aţi pus mereu propriile interese înaintea oamenilor din echipa ALDE şi vă anunţăm pe această cale că NU veţi reuşi să ne dezbinaţi pentru că ţelurile noastre nu coincid: dumneavoastră vreţi să nu vă pierdeţi funcţia dar noi nu vrem să pierdem construcţia”.

Varujan Vosganian a declarat, joi, că oricine doreşte să plece din ALDE poate să plece şi că nu e prima dată când se destramă un grup parlamentar. Liderul deputaţilor ALDE a spus că Teodor Meleşcanu nu poate propune congrese în ALDE având în vedere că nu mai este membru al partidului.

„Nu avem niciun fel de dubiu. E foarte greu să ai încredere într-un om care stă 2 ore în şedinţă cu parlamentarii ALDE, nu suflă o vorbă, iar apoi iese la presă şi spune că acceptă propunerea PSD", a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, joi, la Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că grupul ALDE se va desfiinţa, în contextul excluderii lui Teodor Meleşcanu din partid, din cauza candidaturii pentru şefia Senatului din partea grupului PSD.

Teodor Meleşcanu a declarat, joi la Parlament, că este absolut necesar un Congres al ALDE, însă după alegerile prezidenţiale.

 

Citește și: