Loredana Ficiu
57 vizualizări 13 sep 2019

„Eu nu am vorbit cu colegii mei din organizaţie, nu am avut nicio discuţie în sensul acesta, dar părerea mea este că ceva trebuie făcut, în sensul de a clarifica aspectele acestea, să vedem câte organizaţii au o problemă, câte nu au o problemă, ce doreşte fiecare. Trebuie făcut ceva, să se adune organismele statutare ale partidului şi lămurite lucrurile acestea. Altfel, dacă stau aşa încurcate, nu e în regulă. Oricum este inevitabil să se facă. Am înţeles că săptămâna viitoare avem o delegaţie permanentă. Vedem. Eu nu ştiu să fi fost o abordare în vreun sens de a-i aduce aproape sau nu pe unii”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache.

Întrebat cine se face vinovat pentru situaţia în care se află partidul, liderul gorjean a răspuns: „Cu siguranţă conducerea. Grupul acela restrâns care a luat decizii până acum şi care nu vrea să şi le mai asume, în loc să-şi asume situaţia în care se află partidul în momentul de faţă. Cei de jos, din organizaţii, au fost abordaţi aşa ca nişte oameni care sunt obligaţi să muncească pentru partid, aşa cum se zice mereu, munceşti pentru partid, dar ai dreptul doar să munceşti”.

Liderii ALDE au vineri o şedinţă la sediul partidului, au declarat surse ale formaţiunii pentru Mediafax. Întrunirea vine după ce mai multe organizaţii şi-au anunţat intenţia sau au solicitat convocarea unui congres, imediat după alegerile prezidenţiale.

De exemplu, filiala ALDE Dolj a votat o rezoluţie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. ALDE Dolj mai cere renunţarea la excluderea unor lideri din partid, acordarea unui mandat politic preşedintelui organizaţiei judeţene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilităţii în ţară şi de îndeplinire a obiectivelor asumate şi susţinerea deputatului Ion Cupă, preşedintele organizaţiei judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

 

Citește și: