223 vizualizări 24 apr 2019

Ludovic Orban, preşedinte PNL, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că „nişte nenorociţi au forţat modificări la Codul penal şi la Codul de pocedură penală”.

„În loc să fie o miercuri în care românii să se gândească la Săptămâna Mare, să se pregătească pentru Paşte, nişte nenorociţi, fără frica lui Dumnezeu, au forţat modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală, care sunt modificări cu dedicaţie făcute cu scopul de a-l scăpa de închisoare pe Tăriceanu şi pe Dragnea şi probabil şi pe alţi ciraci de-ai lor. Este miercurea neagră, practic, după marţea neagră, iată că PSD-ALDE brevetează şi miercurea neagră. Este deja depăşită orice linie roşie şi gândiţi-vă că acest lucru se petrece exact în ziua în care reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, Comisie care a fost sesizată de Partidul Naţional Liberal, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a venit în misiunea de evaluare a modificărilor la Legile Justiţiei şi la Coduri”, a declarat Orban.

Orban a precizat că PNL va ataca la Curtea Constituţională modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal şi a celui de Procedură penală.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiţiei a votat, marţi, un raport favorabil pe Codul penal în forma adoptată de Senat, deputaţii şi senatorii jurişti neacceptând niciun amendament propus de Opoziţie.

Totodată forul legislativ condus de Florin Iordache a întocmit, marţi, un raport de admitere cu amendamente asupra proiectului de lege privind Codul de procedură penală. Au fost eliminate prevederile declarate neconstituţional de CCR.

Citește și: