Gandul.info
Gabriel Pecheanu
521 vizualizări 28 ian 2018

"Le-am văzut, le-am auzit (bâlbele lui Valentin Popa - n.r.) ... Sigur, greşeala-i greşeală, dezacordu-i dezacord. Probabil era într-o discuţie, poate un pic mai degajat, dar nu pun la îndoială calităţile lui", a declarat duminică liderul PSD Suceava, Ioan Stan.

El a respins criticile aduse de secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu, respectiv că Valentin Popa este "un necunoscut".

"În primul rând că dl. Popa nu este un necunoscut. Este rectorul unei universităţi care a promovat, în ultimul timp, cel mai tare. Deci, pe inventică e pe locul întâi pe ţară, iar anul ăsta, probabil, va fi locul întâi pe ţară. El este membru (de partid - n.r.) proaspăt, dar cu adeziunea de mai mult timp la noi. Întrucât am vrut să-l protejăm, în ultimul timp a devenit membru de partid", a mai spus Ioan Stan

Întrebat dacă Valentin Popa este potrivit pentru a reforma Educaţia, Stan a răspuns: "Sigur că da".

Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei Naţionale în Guvernul PSD Vasilica Viorica Dăncilă, este rectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava din primăvara anului 2012. El a fost susţinut pentru preluarea portofoliului de organizaţia PSD Suceava, fiind votat de CEx în defavoarea Ecaterinei Andronescu. El s-a remarcat printr-o serie de gafe şi greşeli, potrivit unor filme care circulă pe internet.

În 2015, la deschiderea anului academic, Valentin Popa spunea că atât timp cât alocaţia pentru un student e mai mică decât cea pentru un deţinut, numărul lor va tinde să se egaleze întrucât lipsa finanţării educaţiei duce la costuri mai mari cu cei "needucaţi"

"Decidenţii politici trebuie să fie conştienţi că atât timp cât alocaţia pentru un student va fi mai mică decât cea pentru un deţinut, într-un final, numărul acestora va tinde să se egaleze. Cu cât foloseşti fonduri mai puţine pentru educaţie, cu atât ai nevoie de mai mulţi bani pentru cei needucaţi", a spus Popa.

Citește și: