Clarice DINU
4502 vizualizări 22 sep 2011

Prezenţi la Bucureşti, liderii Partidului Popular European, care deţine cele mai multe mandate în Parlamentul European, şi-au exprimat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi au avertizat Olanda că nu vor tolera o abatere de la politica grupului.

"Noi am discutat foarte serios acest dosar şi le-am răspuns preşedintelui şi premierului (României) că România poate intra în Schengen şi că nu vom accepta ca o ţară a cărui guvern face parte din grupul nostru să blocheze acest lucru. Există reguli şi regulile nu trebuie schimbate în acest dosar. Rămân la aceeaşi declaraţie clară: noi vom face tot posibilul ca acest dosar să nu fie blocat", a declarat francezul Joseph Daul, liderul grupului PPE din Parlamentul European.

La rândul său, preşedintele PPE, belgianul Wilfried Martens, a insistat că problema amânării unei decizii privind integrarea României în Schengen "a survenit în familia noastră politică". El a precizat că la întrunirea de ieri, organizată de PPE cu miniştrii de interne din UE, ministrul Olandei nu a participat.

"Aderarea României la Schengen este o necesitate pentru ţara dumneavoastră şi pentru Europa", a spus Martens.

CITEŞTE ŞI:

Emil Boc despre Schengen: "Partea plină a paharului este că nu s-a luat o decizie negativă"

BREAKING NEWS Preşedinţia UE: Două state au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

Amânare din răzbunare? Ministrul olandez care nu ne vrea acum în Schengen şi SCANDALUL vilei sale din Bulgaria

De ce nu este primită România în Schengen: romii şi corupţia din vămi. Eurodeputat finlandez, pentru Gândul: "Încercăm să reparăm greşeala pe care am făcut-o în 2007, la aderare"

Citește și: