Gabriel Pecheanu
376 vizualizări 16 dec 2018

"La Consiliul Naţional se va constitui din nou CN al partidului cu membrii după noul statut al partidului, va fi ales preşedintele Consiliului Naţional prin vot, conform procedurilor şi se vor constitui departamentele de specialitate ale partidului la nivel naţional şi alegerea coordonatorilor departamentelor", a afirmat Codrin Ştefănescu, joi pentru Mediafax.

Iniţial, surse politice au declarat că o nouă şedinţă a CEx al PSD urma să aibă loc tot duminică, înaintea celei a Consiliului Naţional, la ora 15.00, dar în programul anunţat de PSD nu figurează o astfel de şedinţă.

Preşedintele social-democrat Liviu Dragnea a anunţat, pe 19 noiembrie, că a CEx al partidului a votat ca Mihai Fifor să fie preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD.

"L-am propus pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informaţii, propunere, sprijin şi va face informări periodice către premier", a afirmat Dragnea.

Liderii PSD se reunesc duminică la Palatul Parlamentului

La rândul său, Mihai Fifor a explicat că vrea să se axeze pe revitalizarea departamentelor Consiliului Naţional al PSD, lucru pe care l-a comunicat atât lui Dragnea, cât şi premierului Dăncilă.

"Am discutat şi cu domnul Dragnea şi cu doamna premier şi am ajuns la concluzia că având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că voi avea un rol mai important la partid. Eu cred că a reuşi să revitalizăm departamentele Consiliului Naţional înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivaţia mea", şi-a motivat Mihai Fifor demisia de la Ministerul Apărării.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni, că în şedinţă au fost discuţii despre oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

Şeful Executivului a mai spus că în bugetul pe 2019 se va regăsi şi un Fond de Investiţii Locale, prin care localităţile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolii. OUG ar urma să fie adoptată de Guvern.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că bugetul pentru Fondul de Investiţii Locale este de 10 miliarde de euro.

Consiliul Naţional al PSD este o platformă de analiză, dezbatere şi elaborare de programe şi politici publice, precum şi de oferire a soluţiilor alternative programelor de guvernare, platformă structurată pe departamente de lucru şi pe domenii de activitate, potrivit Statutului partidului.

Foto: Hepta

Citește și: