130 vizualizări vineri, 14:21

„Revin asupra solicitării adresate secretarului general ALDE, Daniel Chiţoiu, de a-şi prezenta imediat demisia din funcţie, fiind principalul generator al situaţiei dificile în care a ajuns partidul.
Domnule Chitoiu, în loc să-l puneţi pe dl. Tăriceanu sub presiunea unei alegeri între persoana dumneavoastră şi parlamentarii partidului ar fi onest să reflectaţi asupra criticilor coerente şi corecte care vi se aduc din toate zonele partidului. Renunţaţi la manipularea preşedintelui ALDE şi purcedeţi de îndată la singurul gest de onoare care v-a mai rămas: acela de a renunţa la poziţia de numărul 2 în partid şi de a da, astfel, o şansă ALDE de a se întoarce la normalitate şi unitate”, scrie pe Facebook liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

Potrivit acestuia, parlamentarii partidului sunt principalul atuu al partidului în acest moment, iar Daniel Chiţoiu nu a reuşit să fie „în acest corp de elită al partidului din motive de incompetenţă politică”.

„Aşa după cum, din aceeaşi incompetenţă politică altoită pe calculele dvs. personale şi ale micului grup din jurul dvs aţi adus partidul în această situaţie regretabilă. Nu mai puneţi în balanţă parlamentarii ALDE cu persoana dumneavoastră. Fiţi rezonabil şi responsabil în ceasul al 12- lea şi lăsaţi partidul liberalilor, ALDE, liber de dumneavoastră!”, mai scrie deputatul.

Acesta i-a mai cerut demisia secretarului general Daniel Chiţoiu şi o solicitare similară a fost făcută şi de liderul formaţiunii din Olt, deputatul Mihai Niţă.

Liderii ALDE AU vineri o şedinţă, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX. Întrunirea vine după ce mai multe organizaţii şi-au anunţat intenţia sau au solicitat convocarea unui Congres, imediat după alegerile prezidenţiale.

Citește și: