Ana Petrescu
85 vizualizări 6 dec 2019

„Incapabil să-şi onoreze promisiunile făcute în campania electorală, Guvernul Orban inventează motive pentru angajarea răspunderii. Ultimul pe listă, decontarea transportului şcolar! Deşi, prin liderul de grup, a solicitat - şi a obţinut!- introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.51/2019, Ludovic cel Bun la Toate (mai puţin la respectarea promisiunilor făcute propriului electorat!) ne anunţă pompos că Guvernul său îşi va asuma răspunderea pe abrogarea acestui proiect”, a scris Alfred Simonis, vineri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că Executivul şi-ar asuma răspunderea pe abrogarea OUG 51 privind transportul, deşi PNL nu a trimis reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor în comisia parlamentară de specialitate pentru a susţine puncte de vedere pe actul normativ.

„Total surprinzător, anunţul vine după ce, chiar în această săptămână, guvernul PNL nu s-a obosit să-şi trimită reprezentanţii de la Ministerul Dezvoltării în Comisia de Transporturi, pentru a-şi susţine punctul de vedere, respectiv amendamentele propuse chiar de colegii din propriul partid. Şi aceasta în condiţiile în care membrii PSD din respectiva comisie s-au pronunţat pentru susţinerea integrală a amendamentelor depuse”, a explicat Simonis.

El a mai preciat că Executivul Orban a dat înapoi şi cu asumarea răspunderii pe Legea bugetului de stat, după ce şi-a dat seama că demersul ar fi neconstituţional.

„De altfel, nu este prima încercare de ocolire a promisiunilor făcute propriului electorat şi inventarea unor motive pentru angajarea răspunderii, altele decât cele promise!, pe principiul Ludovic, fă-te că lucrezi! Chiar în urmă cu câteva zile, acelaşi Guvern Orban anunţa angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat, pentru ca a doua zi, realizând neconstituţionalitatea şi implicaţiile unui asemenea demers, să renunţe la idee”, a explicat Alfred Simonis.

Liderul deputaţilor PSD a prezentat pe scurt traseul OUG 51 în Parlament şi acţiunile PNL.

„Faptele, pe scurt:

1. La solicitarea d-lui Florin Roman, OUG 51/2019 este introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

2. În şedinta Comisiei de Transporturi, deşi membrii PSD au fost de acord cu susţinerea amendamentelor depuse de PNL la Comisia de Administraţie (comisie co-raportoare) , dl. Moşteanu (USR) a solicitat amânarea cu o săptămână, invocând lipsa de interes a Ministerului Dezvoltării, care nu s-a deranjat să-şi trimită reprezentantul pentru a susţine modificările legislative. Amânarea a fost decisă chiar cu votul PNL-ul, prin preşedintele Comisiei de Transport, dl. Bodea.

3. Astăzi Ludovic Orban anunţă angajarea răspunderii guvernului pe abrogarea OUG 51/2019, deşi acest lucru se putea realiza, fără probleme, zilele trecute în Parlament.

4. Într-adevăr, nu ar mai fi avut prea multe motive pentru angajarea răspunderii...”, a conchis Simonis.

Executivul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea OUG 51 care scoate transportul public judeţean din sfera serviciilor publice, a anunţat vineri Ludovic Orban. Premierul a explicat că Guvernul va permite astfel decontarea navetei şcolare.

Citește și: