Diana Grigore
424 vizualizări 14 mai 2019

„Galaţiul este un judeţ condus de 30 de ani de PSD-işti. În frunte cu Dan Nica şi Viorel Ştefan, PSD şi-a bătut joc de Galaţi, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le obţine într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, minţind cu bună ştiinţă despre cele întâmplate la Galaţi. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galaţi, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea că eram bătăuşi înarmaţi, drogaţi şi mobilizaţi de SRI. Prin afirmaţiile sale mincinoase şi având în vedere statul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a afectat siguranţa naţională, încercând să alimenteze conflictul social”, a declarat preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache.

Articolul 404 din Codul defineşte infracţiunea de „comunicare de informaţii false”. Astfel, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

„Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la puşcărie în urma plângerii mele penale. Face paşi grăbiţi pe această direcţie şi fără ajutorul meu. Prin această plângere, vreau să le iau apărarea gălăţenilor mei demni şi cinstiţi, care au înţeles pericolul uriaş în care se află România şi au decis să-şi facă auzite vocile. Sunt extrem de mândru de gălăţeni şi le sunt profund recunoscător pentru ceea ce au făcut sâmbătă, 11 mai”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache.

”Subsemnatul Cătălin Cristache, în calitate de persoană vătămată, formulez în temeiul dispoziţiilor art. 289 Cod de procedură penală, art 56 alin (3) şi art. 40 alin (1) din Cod de procedură penală şi art. 2 din OUG 78/2016, plângere penală împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentului României, pentru infracţiunea de comunicare de informaţii false, prevăzută de art. 404 din Codul Penal”, se arată în plângerea deputatului Cătălin Cristache.

Plângerea a fost făcută ca urmare a faptului că Liviu Dragnea a declarat la un post TV că la protestatarii anti-PSD de la mitingul PSD de la Galaţi ”au fost înarmaţi cu pietre şi bâte, aveau ochii injectaţi şi că în aceste grupuri se vorbea de jointuri”.

”Precizez că am fost prezent pe toată durata mitingului şi nicio persoană anti-PSD nu era înarmată cu astfel de obiecte, care pun în pericol viaţa sau integritatea persoanei sau să se afle într-o anumită stare, care, de asemenea, putea genera un pericol pentru cei din jur”, se mai arată în sesizare.

Citește și: