135 vizualizări 19 aug 2019

„În timp ce Dăncilă se plimba cu elicopterul prin ţară, milioane de români sunt blocaţi în trafic pe orice traseu pe care vor sa se deplaseze în ţară. Guvernul este iresponsabil pentru modul în care a tratat marile proiecte pe infrastructură. La ora actuală, niciun proiect major de infrastructură, indiferent că el este finanţat din fonduri europene sau beneficiază de altă formă de finanţare nu a fost lansat de actuala guvernare", a declarat, luni, preşedintele PNL Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

„Tragem un semnal de alarmă în ceasul al 12-lea. România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro din banii europeni la care are dreptul în cadrul exerciţiului financviar 2014-2020. Există riscul major ca nivelul absorbţiei pe acest al doilea exeriţiu financiar bugetar să fie mai mic decât gradul de absorbţie pe primul exerciţiu financiar bugetar 2007-2013", a mai spus Orban.

Liderul PNL a declarat că Guvernul "recunoaşte" în rectificarea bugetară că nivelul absorbţiei fondurilor europene o să fie sub nivelul prognozat.

„La rectificare au recunoscut, scăzând veniturile care provin din decontările de la nivelul Comisiei Europene a fondurilor europene alocate pentru proiectele din România cu o sumă de peste 1 miliard", a mai transmis Ludovic Orban.

Reacţia vine în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că a mers cu elicopterul la Iaşi şi că pentru a putea ajunge în fiecare judeţ trebuie să apeleze şi la acest mijloc de transport. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a precizat că elicopterul este plătit din fondurile partidului.

 

Citește și: