197 vizualizări 21 mai 2018

"În legătură cu plângerea penală făcută sau depusă, asumată de către Ludovic Orban. Se poate contura ideea că aici vorbi de, pe lângă alte prostii, se poate vorbi de anstisemitism instituţional. În momentul în care, citind acea plângere penală se vorbeşte de acuzaţii de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu şefi de stat şi de guvern din altă ţară, dincolo de faptul că este o abordare KGB-istă, că este o abordare ceauşistă, că este o abordare securistă care duce cu gândul la <<agenturile străine>>, aici este tratat statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră este o acţiune care aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală cât şi cel care şi-a asumat-o dau dovadă de o mare iresponsiabilitate. Sunt acuzaţi nişte cetăţeni israelieni, că sunt agenţi de influenţă, am văzut comentarii că ar fi spioni", a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD mai spune că Ludovic Orban ar putea răspunde penal pentru afirmaţiile făcute.

"Am văzut că Orban s-a specializat pe în a face plângeri penale. Zice aşa articolul 278 din, cred că din Codul penal. Comunicarea de informaţii false, comunicarea sau răspândirea cu ştiinţă prin diferite mijloace de ştiri date false sau informaţii false, ori de documente falsificate dacă fapta este de natură să aducă atingere securităţii naţionale. O informaţie de acest gen, care este sută la sută mincinoasă poate destabiliza într-adevăr, poate destabiliza economic şi social România şi poate aduce atingere securităţii naţionale", a mai spus Dragnea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a sesizat Parchetul General „în calitate de cetăţean” de faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au difuzat informaţii cu caracter secret. Plângerea este şi pentru uzurpare funcţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am depus o sesizare la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte comise de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea legat de pregătirea, adoptarea şi aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi ce s-a întâmplat legat de memorandum. Am depus sesizarea în calitate de cetăţean al României. Am considerat demersul o obligaţie morală. Niciodată nu am acceptat să fiu pasiv la lucrurile care afectează România. Riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale ţării. Sesizarea îi vizează pe Viorica Dăncilă şi pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obişnuiţi să se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele ţării", a spus Orban.

Citește și: