Ana Petrescu
138 vizualizări 30 mar 2019

Florin Iordache a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cele două zile vor fi finalizate discuţiile cu liderii PSD din toată ţara. La întrunire, social-democraţii din staff-ul naţional de campanie vor discuta despre strategia la alegerile pentru PE cu cei din conducerile judeţene, fiind prezenţi la Parlament şi primarii de oraşe, a explicat Iordache.

Întrevederile social-democraţilor vin după ce joi Liviu Dragnea şi conducerea formaţiunii s-au întâlnit la Parlament cu primarii şi preşedinţii de consiliilor judeţene PSD din zona Nord-Est, Sud-Est şi Sud Muntenia. Coordonatorul de campanie şi trezorierul PSD Mircea Drăghici declara atunci că au mai fost şedinţe de lucru cu responsabilii din teritoriu.

Drăghici a mai spus că în partid nu a fost luată încă o decizie referitor la organizarea unor mitinguri în ţară ale PSD.

La finalul întâlnirii de joi, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Ecologist Român susţin lista PSD la europarlamentare. Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu a precizat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie şi preotul Cristian Terheş (acesta ocupă locul patru).

La rândul său, Dănuţ Pop, preşedintele PER, a spus că susţine lista social-democraţilor la europarlamentare, în schimb primind susţinerea PSD pentru unele proiecte, cum ar fi brand naţional Dracula Park. El a salutat candidatura pe locul al doilea pe lista PSD a lui Carmen Avram Acolo „care e apărătorul României şi al pădurilor, prin reportajele pe care le-a făcut”.

PSD are pe listă, înregistrată la BEC, 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Alin Pavelescu.

Campania electorală începe pe 27 aprilie şi se încheie pe 25 mai, ora 7.00. Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.

 

Citește și: