Gabriel Pecheanu
16334 vizualizări 18 sep 2018

Trecut prin multe lupte politice, Traian Băsescu simte că în PSD s-a declanşat bătălia pentru putere, pentru că slăbiciunile liderului încep să fie tot mai evidente.

”E o luptă teribilă pentru putere. Haita i-a simţit slăbiciunea şi s-a năpustit. În politică, lupta pentru putere e nemiloasă, mai ales în momentul în care tu, care eşti în vârful puterii politice, nu simţi să te dai la o parte. (...) Eu am impresia că sunt destul de exagerate veştile cu scrisoarea, cu 30 de preşedinţi de organizaţii... Au şi ei un statut şi nu cred că aşa se poate face o debarcare la PSD”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la TVR, întrebat care este părerea sa despre situaţia din PSD.

Totuşi, fostul şef al statului nu crede că Liviu Dragnea a ajuns ”la momentul debarcării”. ”Asta va fi mai spre iarnă”, prevesteşte Băsescu. În opinia sa, în PSD lupta internă nu este generată de principii, ci a fost provocată de ”teleormanizarea puterii politice şi în partid, şi la guvern, pe toate palierele”.

Băsescu nu crede că presiunile PSD pentru o amnistie ar veni de la Liviu Dragnea, pentru că acesta a căutat întotdeauna să-şi salveze doar propria piele.

”Părerea mea este că Dragnea nu a vrut niciodată să dea o lege a amnistiei şi graţierii, tocmai datorită legăturilor sale cu sistemul. El a fost condamnat cu suspendare la Dosarul Referendumului pentru că Kovesi a fost plină de bunăvoinţă. Sunt probe că s-au furat două milioane de voturi. Eu am o parte din aceste probe. Procurorii nu au pus toată grozăvia furtului în dosare. A avut un tratament preferenţial. El trebuia să ia ani grei de puşcărie pentru Dosarul Referendumul. (...) Dragnea a fost menajat de Kovesi”, dezvăluie Băsescu.

El mai adaugă că Liviu Dragnea încearcă zadarnic să scape de puşcărie.

”Acum a intrat în panică, pentru că nu există salvare individuală. Nu mai are cu cine să o rezolve. Nu Kovesi rezolva problemele la Înalta Curte, pentru că aici e vorba de judecători, ci poate Mitică Dumbravă, poate Coldea... Acum a început să schiaune la Tudorel Toader. Să fim foarte clari: nu se poate da graţiere sau amnistie. În momentul de faţă, societatea românească nu suportă aşa ceva. Singura soluţie pentru îndreptarea unor ticăloşii e cea propusă de Tudorel Toader. Ăsta ştie carte. Chiar dacă mi-e antipatic, ştie carte”, a declarat Traian Băsescu.

 

Citește și: