Sorin Bogdan
6272 vizualizări 22 iun 2018

”Am asistat la O EXECUŢIE ÎN MASĂ. A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea. Un judecător care a rezistat a făcut opinie separat şi mă vede nevinovat”, a declarat Liviu Dragnea.

La şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, el şi-a pus pe masă mandatele de lider al partidului şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

”Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş - au spus ei - ca PSD să se destructureze”, a menţionat liderul PSD.

Viorica Dăncilă la şedinţa CExN PSD

Premierul Viorica Dăncilă se numără printre susţinătorii necondiţionaţi ai lui Liviu Dragnea.

Dragnea: Merg până la capăt. Nu mă tem de nimeni

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să îl susţină pe Dragnea, atât ca preşedinte PSD, cât şi ca preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură. În schimb, şi eu şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem", a declarat după şedinţă liderul PSD.

”Am spus-o în faţa Congresului, am spus-o în faţa a mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt. Am ştiut atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată, pentru că acel miting i-a speriat foarte mult. Mi-am dat seama că acel miting a contribuit la condamnare, am văzut şi unii de la o anumită televiziune cum au ameninţat în direct chiar judecătorul care are opinie separată, spunându-i să-şi bage minţile în cap pe calea indicată, că altfel nu ştiu ce se întâmplă. Eu le-am spus că obiectivele mele sunt aceleaşi şi anume, obiectivele din programul de guvernare să fie puse în practică , iar statul paralel să fie zdrobit. Şi va fi zdrobit", a promis Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD şi-a cerut iertare miilor de români, "care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi prin tribunale pe baza aceloraşi articole sovietice, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt alte mii, zeci de mii, care nici măcar nu ştiu că au dosar". Liviu Dragnea şi-a încheiat declaraţia precizând că NU ÎL SPERIE nici Klaus Iohannis, nici Eduard Hellvig, nici Lucian Pahonţu, nici Laura Codruţa Kovesi, nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea şi nici alţii.

Liviu Dragnea înconjurat de liderii PSD după şedinţa CExN

La declaraţiile după şedinţa CExN al PSD, Liviu Dragnea a ieşit înconjurat de liderii partidului.

PSD preia mesajele Opoziţiei despre Justiţie

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a decis susţinerea preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, dar şi susţinerea Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, se arată într-o declaraţie remisă Mediafax.

Comitetul Executiv Naţional PSD a mai hotărât "realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia". S-a mai decis "utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale".

Comitetul a mai hotărât utilizarea "cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român".

Deciziile au fost luate având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa românilor, la alegerile generale din 2016, ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România, luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este "garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare" şi respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.

Gabriela Firea şi Paul Stănescu, loiali partidului şi preşedintelui său

Gabriela Firea şi Paul Stănescu îl susţin pe Dragnea

 

Citește și: