Vasile Magradean
885 vizualizări 28 oct 2018

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, i-a transmis un mesaj personal liderului Liviu Dragnea,

”I-am spus că îi urez foarte multă sănătate, fericire şi să ne auzim numai cu bine”, a spus Toader pentru MEDIAFAX.

Şi preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, i-a scris un mesaj cu urări lui Liviu Dragnea: ”I-am spus să îi dea Dumnezeu sănătate, fericire, să rămână la fel de tare, să poată să ne conducă mulţi ani de aici înainte, pentru că nu este chiar uşor”.

Deputatul Nicolae Bacalbaşa a spus că nu l-a sunat pe Liviu Dragnea, dar că este alături de el.

„Eu sunt mereu cu gândul bun chiar în condiţiile în care se duce o luptă nedemnă a justiţiei împotriva unui om şi a unei doctrine, eu sunt alături atât de om, cât şi de doctrină. Nu l-am sunat şi nici nu i-am pregătit un cadou, eu sunt eficace prin urare, eu sunt mereu cu gândul bun”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa.

Mesaje similare au fost postate şi pe paginile de internet a unor organizaţii judeţene.

”Cu prilejul zilei de naştere a domnului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, Organizaţia PSD Mehedinţi îi adresează cele mai calde urări de sănătate, bucurii şi prosperitate, dorindu-i, totodată, să se bucure de multiple realizări în viaţa personală şi profesională. Folosim acest prilej pentru a-i transmite înalta noastră consideraţie şi de a-i adresa un călduros <La multi ani!>”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD Mehedinţi.

Un mesaj similar a fost postat şi pe pagina organizaţiei PSD Teleorman.

”La mulţi ani, domnule preşedinte! La mulţi ani, de-aici, de-acasă! Vă urăm mulţi ani cu multă sănătate, multe bucurii şi realizări atât în plan profesional, dar şi personal! Vă dorim, şi ne dorim, să nu ezitaţi nicio clipă, să nu cedaţi nicio secundă, niciun pas înapoi! Ba din contră, continuaţi aşa cum vă ştim(cum ne ştim, de altfel)!Continuaţi să rămăneţi acelaşi om vertical, corect şi echilibrat; acelaşi teleormănean luptător; acelaşi român curajos şi iubitor de ţară!”, au scris social-democraţii din Teleorman, judeţul din care provine Liviu Dragnea.

foto: Wikipedia

Dragnea, închisoare cu executare

Instanţa supremă a pronunţat, în luna iunie, soluţia în dosarul DGASPC în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fapte de corupţie alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana. Deciziile nu sunt definitive.
 
Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.
 
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.
 
Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.
 
Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.
 
Magistraţii instanţei supreme au constatat, joi, încetarea procesului penal în cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, şi plata unei amenzi de 1.000 de lei.
 
Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare în timp ce fostul director executiv al Direcţiei, Rodica Milos, a fost condamnată tot la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.
 
În aceeaşi cauză, fostul director executiv adjunct DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, a fost condamnată la trei ani închisoare cu suspendare, iar Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu.
 
Valentina Marica a fost condamnată la 3 ani cu suspendare, Claudiu Balaban a fost condamnat tot la 3 ani de închisoare cu ani suspendare. Nicuşor Gheorghe a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
 
Adriana Botorogeanu a fost condamnată şi ea la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Anisa Niculina Stoica a fost condamnată la un de închisoare cu suspendare.
 
Instanţa a admis acţiunea civilă exercitată de DGASPC Teleorman şi i-a obligat pe inculpaţi la plata sumei de 108.612 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Stoica Anisa Niculina şi Botorogeanu Adriana), fiecare în solidar pentru perioadele menţionate în rechizitoriu.
 
"Constată că, din suma de 108.612 lei reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale cu care s-a constituit parte civilă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a fost achitată suma de 34.339 lei de către inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica", se arată în decizia ÎCCJ.
 
În privinţa acţiunii civile, a fost înregistrată şi o opinie separată, în sensul lăsării nesoluţionate a acţiunii civile pentru inculpaţii în privinţa cărora s-a dispus achitarea cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu în forma instigării, complicităţii şi autoratului. Totodată, inculpaţii au fost obligaţi de instanţă la plata sumei de 5.500 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare.
 
La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani şi 6 luni de detenţie, dar şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.
 
În ceea ce o priveşte pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.
 
Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".
 
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.
 
În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

 

Citește și: