Cristian ANDREI
2398 vizualizări 20 mai 2015

Liviu Dragnea a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele PSD, Victor Ponta, în care i-a transmis că nu revine asupra deciziei de a demisiona din funcţiona din calitatea de preşedinte executiv. Pesedistul şi-a înregistrat la partid demisia pentru ca această să devină operaţională. 

"Nu cred că este în regulă să fiu preşedinte executiv al partidului după această condamnare", a spus, la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea. El a precizat că după condamnarea în dosarul "Referendumul", un an de închisoare cu suspendare, nu mai putea rămâne în funcţia de preşedinte executiv şi că şi-a anunţat colegii încă de luni asupra acestei lucru. 

Imediat după condamnare, Dragnea a promis că nu se va răzgândi şi va renunţa la funcţia deţinută în partid. Ulterior, mai mulţi lideri de filiale au transmis că nu sunt de acord ca Dragnea să renunţe la funcţia sa şi că acesta este util în continuare partidului. 

Victor Ponta a afirmat luni, la ieşirea din sediul PSD, că Liviu Dragnea nu este vinovat şi că decizia în cazul său se va lua la Comitetul Executiv. Şedinţa de azi a CEX a fost însă amânată, motivul oficial fiind depunerea jurământului la Palatul Cotroceni de noul ministru al Dezvoltării Regionale. 

 

Citește și: