Alina Novaceanu - Mediafax
3465 vizualizări 4 nov 2015

"Colegii mei erau foarte supăraţi, pe bună dreptate, că un guvern performant, care a făcut foarte multe lucruri bune, a trebuit să demisioneze, în frunte cu primul ministru, din cauze care nu ţin de guvernare efectiv. Cei care trebuiau să-şi dea demisia nu şi-au dat demisia. Acesta a fost unul dintre lcrurile pe care le-am discutat cu colegii parlamentari, toţi au spus că este foarte important să menţinem stabilitatea", a afirmat Dragnea, după întâlnirea pe care a avut-o cu grupurile parlamentare PSD.

El a spus că nu s-a discutat despre o eventuală rupere a coaliţiei.

"Nu s-a discutat de o eventuală ruptură, deocamdată avem o coaliţie stabilă, nu s-a discutat să rupem coaliţia, dar toată lumea a căzut de acord că vom putea discuta mai clar după ce preşedintele va veni cu o soluţie, noi putem să facem multe planuri, linia principală este asigurarea stabilităţii acestei ţări", a adăugat Dragnea.

El a mai spus că PSD trebuie să fie atent la ce cere populaţia şi ca ţara să fie guvernată.

"Trebuie să fim foarte atenţi la ce solicită populaţia, iar, pe de altă parte, trebuie să ne gândim că această ţară trebuie să fie guvernată, trebuie să rămână stabilă, în condiţiile în care suntem cea mai stabilă ţară din zonă. În sensul acesta o să prezint şi preşedintelui, când o să fim chemaţi la Cotroceni, o soluţie care să aibă în spate stabilitatea acestei ţări, dincolo de persoane", a explicat Dragnea.

El a adăugat că i-a atenţionat pe colegii săi că "nimic nu va mai fi ca înainte" şi că PSD şi-a schimbat modul de a face politică.

"De asemenea, am spus şi colegilor mei, nimic nu va mai fi ca înainte, ceea ce am spus la Congres şi s-a adoptat şi în partid, PSD şi-a schimbat complet modul de a face politică şi anul 2016 este, în viziunea mea, anul în care vreau să pregătim noua generaţie de lideri, cu o altă abordare politică pentru oameni, în strânsă legătură cu oamenii, o politică care să nu aibă ezitări în sancţionarea celor care greşesc, să ţină seama că s-a acumulat frustare că a devenit o obişnuiţă de a nu-şi asuma responsabilităţi. La noi, în PSD, majoritate zdrobitoare au această dorinţă şi stil de a face politică", a adăugat Dragnea.

Citește și: